În jurul orei 19:00, aproximativ 500 de persoane erau adunate la protest, potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Capitalei.

Conform cadrului legal în vigoare, în actualul context epidemiologic, organizarea de mitinguri şi demonstraţii este permisă cu un număr de maximum 100 de persoane, în condiţiile Legii nr. 60/1991.

Citește și: Dramă fără margini în familia elevei moarte la liceul din Costeşti / Părinţii nu-şi revin şi merg la cimitir să dea la o parte ţărâna de pe mormântul fetiţei

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei, participanţii la protest ar trebui să respecte următoarele măsuri:

– purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura;

– dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spaţiul în care se desfăşoară mitingul sau demonstraţia;

– menţinerea distanţei fizice de minimum un metru între participanţi şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil;

– dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfăşurării mitingului sau a demonstraţiei.

În ciuda acestor măsuri mulţi dintre participanţii la protestul din această seară nu poată masca de protecţie sanitară.

Citește și: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

ACTUALIZARE – Protestatarii au spart cordoanele de jandarmi şi au ocupat bulevardul de la Universitate îngreunând traficul din zonă.

Oamenii îmbrăcaţi în costume populare veniţi din mai multe colţuri ale ţării spun că nu au de gând să plece acasă şi le cer bucureştenilor să li se alăture.

ACTUALIZARE – Copreşedintele AUR George Simion se află printre protestatarii din centrul Capitalei

Liderul AUR George Simion s-a alăturat protestatarilor din Piaţa Universităţii care cer dreptul la libera circulaţie şi la muncă.

„Am venit în piaţă pentru că am rămas singuri în Parlament. PSD şi PNL bat palma aşa că singura soluţie este la popor. Nu o să permitem impunerea dictaturii şi o să luptăm până la capăt. Sper să le dea Dumnezeu parlamentarilor mintea cea bună să renunţe la această formă de dictatură şi să susţină alături de AUR libertatea şi credinţa românilor”, a declarat George Simion.

Citește și: Raed Arafat consideră că medicii ar trebui să păstreze secretul şi să nu-i reclame pe pacienţii vaccinaţi ”la chiuvetă”

Certificatul verde scoate oamenii în stradă. Nemulţumiţi de noile reguli, care aşteaptă să primească undă verde în Parlament, protestatarii au anunţat că se strâng în această seară în Piaţa Universităţii. Ei le cer parlamentarilor să nu voteze introducerea certificatului la locul de muncă. În tot acest timp, PSD vine cu propriile modificări la legea cerută de medici, relatează Realitatea PLUS.

În acest moment sunt câteva sute de persoane prezente în Piaţa Universităţii care încearcă să blocheze partea carosabilă şi scandează „Jos Arafat! Jos Mascarada! Jos Cîmpeanu!”, „Baricada Vie”, „Nu vaccinării. Copiii noştri nu sunt cobaii voştri”, „Nu certificatului verde, Nu vaccinării obligatorii, Nu segregării”, „PNL+PSD = vaccinarea obligatorie”.

În acelaşi timp, în piaţă se strâng semnături pentru demiterea Preşedintelui Klaus Iohannis.