Web Analytics
scris joi, 19.03.2015

Prorectorii Mihai Brăslaşu şi Constantin Drăghici şi-au înaintat demisiile

# Unul dintre motivele deciziei este falimentul firmei ce se ocupa de cantina Universităţii Piteşti # Cei doi conduceau firma S.C Upit Noua Generație SRL, aflată în subordinea Universității din Pitești, care a fost un eșec total și va fi radiată în perioada următoare

Prorectorii Mihai Brăslaşu şi Constantin Drăghici  şi-au înaintat demisiile

Doi dintre prorectorii Universității Pitești au înaintat la mijlocul lunii februarie demisiile către conducerea Universității Pitești, fiind nemulțumiți de condițiile care le-au fost oferite de cei din conducere pentru funcționarea cantinei și nu numai. Prorectorii Mihai Brăslașu și Constantin Drăghici, împreună cu alți doi directori din subordine, au făcut încă din data de 16 februarie cereri de a demisiona din funcțiile de prorectori.
Gurile rele spun că demisia acestora este legată strict de faptul că firma care se ocupa cu administrarea cantinei Universității Pitești și a service-ului care face parte din structura tehnică a practicii studenților, S.C Upit Noua Generație, a intrat în faliment, fiind cerută radierea acesteia. Mai mult, în aceeași perioadă cu înaintarea demisiilor celor doi prorectori era pus și lacătul pe cantina Universității Pitești. „Pe 16 februarie am făcut cerere de a demisiona din funcția de prorector. A urmat o perioadă de 30 de zile de preaviz care a expirat pe 15 martie și sunt în aceeași situație, în sensul că nu s-a rezolvat nimic. Cererea de a demisiona nu se comentează. Nu am demisionat din cauza situației cantinei, nu au niciun fel de legătură, aceasta e doar o chestiune minoră”, explică Mihai Brăslașu dorința sa de a demisiona din funcția de  prorector al Universității, în același timp precizând mai în glumă, mai în serios că „divorțează” de Universitate din motivul de „nepotrivire de caracter”.
Revenind la SC Upit Noua Generație, firmă ce îl avea ca președinte al Consiliului de Administrație chiar pe prorectorul Brăslașu și membru pe Constantin Drăghici, era în subordinea Universității și îndeplinea mai mult un caracter social, venind în sprijinul studenților, dar care doar în 2013, conform site-ului Ministerului Finanțelor Publice avea pierderi în valoare de 21.933 de lei. În prezent, ca să fie treaba-treabă, cei doi prorectori precizează că firma nu are datorii către bugetul de stat, ci doar datorii de câteva „mii de lei către furnizorii săi”, după cum ne-a declarat prorectorul Constantin Drăghici, evitând să spună exact datoriile pe care le are „Noua Generație”. 

Mihai Brăslașu: „În 2013, când s-a înființat, societatea avea un capital minim social de 200 de lei. Abia după un an de zile s-a gândit și Universitatea la o mărire de capital de 30 de mii de lei”

În ceea ce privește situația cantinei, după cum ne precizează profesorul Brăslașu, în cursul acestei săptămâni va fi depusă către Registrul Comerțului, cererea de radiere. „Săptămâna aceasta vom lua fișa fiscală din care reiese că nu avem nicio datorie la bugetul de stat. A trebuit să închidem activitatea pentru că de fiecare dată la cantină cheltuielile depășesc veniturile. Pentru a funcționa cantina s-a înființat societatea comercială a Universității SC Upit Noua Generație. În 2013, când s-a înființat societatea, avea un capital minim social de 200 de lei. Abia după un an de zile s-a gândit și Universitatea la o mărire de capital de 30 de mii de lei. Acum s-au terminat resursele, noroc că am plătit datoriile către bugetul de stat, în jur de 10 mii de lei. În această săptămâna vom face cerere de radiere a societății”, mai spune actualul prorector Brăslașu.
În ceea ce-l privește pe Constantin Drăghici, acesta pare că nu a luat în serios propria cerere de demisie pe care a depus-o conducerii Universității precizând că fapta lor este mai degrabă „exprimarea unei opinii, nu neapărat a unei decizii”, în același timp recunoscând că problema de la cantină a fost și ea un punct de plecare a demisiei lor.
„Ne-am exprimat o intenție în ceea ce privește luarea unei decizii de acest gen. Trebuie analizate o serie întreagă de aspecte ale muncii noastre de aici și trebuie să decidem asupra modului în care vom acționa în viitor. Nu înseamnă neapărat că vom demisiona, este exprimarea unei opinii, nu neapărat a unei decizii. Dacă dificultățile cu care ne confruntăm nu pot să genereze garanții pentru mersul înainte în condiții normale e evident că fiecare are dreptul să exprime o opinie. (…) Problemele de la cantină nu au fost neapărat punctul de plecare al demisiei. Problema cantinei este una veche”, subliniază prorectorul Drăghici.

Ionel Didea: „Eu cred că nimeni nu este de neînlocuit”

În replică, conducerea Universității din Pitești, prin vocea rectorului Ionel Didea nu s-a lăsat impresionată de demisia celor doi prorectori, concluzionând că nimeni din Universitate nu este de neînlocuit: „Sunt supărați în urma unei stări de tensiune care s-a produs în ședința Senatului. Ei știu mai bine dacă vor merge pe drumul acesta. Eu cred că nimeni nu este de neînlocuit”, a conchis rectorul Ionel Didea. Alex Vlaicu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită