Web Analytics
scris vineri, 21.06.2024

Propunere de ajutor uriaș pentru românii din SUA din partea lui Donald Trump

Donald Trump a declarat că guvernul american ar trebui să acorde „automat” dreptul la rezidenţă permanentă străinilor cu diplome de studii superioare obţinute în SUA, într-un moment în care imigraţia se impune ca un subiect major al campaniei prezidenţiale americane, informează AFP, conform Agerpres. Gestul ar putea să-i ajute foarte mult pe românii care au studiat în Statele Unite sau pe cei care își efectuează acum studiile, însă trebuie văzut și în contextul alegerilor din SUA.

Propunere de ajutor uriaș pentru românii din SUA din partea lui Donald Trump

Citește și: Nereguli în primării: nu au luat măsuri pentru perioada caniculară

„Ar trebui să obţineţi automat – în cadrul diplomei voastre – ‘green card’ pentru a putea rămâne în această ţară”, a declarat fostul preşedinte american într-un interviu pentru podcastul All-In publicat joi. „Green card” este numele dat dreptului la rezidenţă permanentă în SUA.

Candidatul republican pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie era întrebat despre restricţiile asupra imigraţiei cale limitează, potrivit jurnalistului ce realiza interviul, competitivitatea SUA şi „capacitatea lor de a-i importa pe cei mai buni şi mai inteligenţi în America”.

Donald Trump a spus că „ştie poveştile unor oameni care au obţinut o diplomă la o super universitate (…) şi care doresc cu disperare să rămână aici”, în SUA. „Ei aveau un proiect de companie, un concept, şi ei nu pot (să rămână) – ei se întorc în India, în China, şi înfiinţează această companie în aceste ţări şi devin multimiliardari, angajând mii şi mii de oameni. Iar aceasta ar fi putut să fie făcut aici”, a afirmat Donald Trump.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...