Web Analytics
scris joi, 08.08.2019

Proprietarii de păduri din Pietroşani strâng semnături pentru demiterea lui Chiriloiu

Cetățenii din satul Gănești, comuna Pietroșani, au început să strângă semnături pentru demiterea șefului Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu. Vă reamintim că oamenii au făcut nenumărate cereri pentru preluarea în pază, conform reglementărilor legale, a pădurilor de către ocolul silvic desemnat, respectiv OS Domnești, însă acesta nu a făcut-o, iar de mai mulți ani pădurea a rămas a nimănui, iar hoții, cu jeep-uri și camioane, vin sistematic la furat, suprafața forestieră reducându-se, în timp, cu sute de hectare.
De doi ani se tot roagă oamenii din Pietroșani și cei din Coșești de Ocolul Silvic Domnești să le preia pădurile în pază, conform Ordonanței 864/2016, iar silvicultorii statului îi tratează cu sictir. Nu mai puțin de 240,36 hectare de pădure au dispărut în acest interval de timp, în care șeful Direcției Silvice Argeș, cel care ar trebui să apere patrimoniul verde al județului, se ocupă cu achiziționarea și vânzarea de terenuri la Vidraru, pe persoană fizică. Oamenii au filmat măcelul făcut de hoți în pădurea de la Gănești și au trimis filmarea la Ministerul Apelor și Pădurilor, dar în afară de faptul că Garda Forestieră le-a dat dreptate, problema a rămas la fel. Iar codrul moștenit de la străbuni, un fel de sat fără câini. Hoții își fac și în continuare mendrele în liniște în pădurile din Pietroșani și Coșești.
Tabelul pe care vi-l prezentăm în continuare, odată completat cu semnăturile tuturor proprietarilor, va fi înaintat premierului Viorica Dăncilă, alături de un memoriu.

Proprietarii de păduri din Pietroşani strâng semnături pentru demiterea lui Chiriloiu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită