Proiectul viitorului Duster va fi preluat de Renault Technologie Roumanie

de | 13.09.2021 09:26 | Actualitate, Economie, Home

Renault Technologie Rou­manie va gestiona imple­mentarea proiectului Duster 3, cel mai complex de până acum, având în vedere trecerea pe noua platformă CMF-B şi comercializarea sa atât în Europa, cât şi în Rusia, Africa şi America de Sud.

SUV-ul Duster, sub mărcile Dacia şi Renault, înregistrează, în medie, vânzări anuale de 400.000 de unităţi la nivel mon­dial, po­trivit datelor Grupului Renault, iar în opt ani de producţie, cât înseamnă un ciclu com­plet, ajung să se producă aproape 3 milioa­ne de maşini, în valoare de circa 51 de miliarde de euro.

CITESTE SI Dacia și Ford au suferit scăderi masive de producție

Proiectul celei de-a treia generaţii a SUV-ului Dacia Duster va fi coordonat de la Bucureşti de echipa Renault Technologie Roumanie şi va fi unul dintre cele mai complexe de până acum, având în vedere că va fi produs în şase uzine la nivel mondial şi vândut sub trei sigle diferite.

Miza viitorului Duster o reprezintă faptul că deşi va fi realizat pe aceeaşi plat­formă nouă, acesta va avea mai multe derivate.

Cel mai probabil cea de-a treia generaţie a SUV-ului Duster va fi asamblată tot la Mioveni, însă dacă şi Bigster va veni tot aici sau modul în care vor fi produse SUV-urile Dacia va fi stabilit ulterior.

Acest articol este despre: dacia,duster,proiect

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Asfaltări şi introducerea reţelelor de canalizare la Dârmăneşti
Asfaltări şi introducerea reţelelor de canalizare la Dârmăneşti

Primăria comunei Dârmănești continuă să investească, din bugetul local, bani pentru remedierea drumurilor din localitate. Vara aceasta vor începe lucrări de asfaltare pe Drumul lui Ene și Drumul lui Popa, pe o porțiune de 450 metri, respectiv 100 metri. Primarul...

Reabilitarea drumurilor dintre proprietăţile agricole la Bogaţi
Reabilitarea drumurilor dintre proprietăţile agricole la Bogaţi

Primarul Ion Gîrleanu a anunțat că au început lucrările de reabilitare a drumurilor dintre proprietățile agricole aflate pe raza comunei Bogați. Lucrările se desfășoară cu utilajele primăriei și vizează toate drumurile care sunt grav deteriorate. ”Am hotărât...