Proiectul-pilot Smart City, la Mioveni

de | 8.03.2017 08:53 | Politica si Administratie

intalnire mioveni

Marţi, 7 martie, conducerea Primăriei Mioveni, alături de reprezentanţii SC S.Ed.C Mioveni și de funcţionarii din aparatul de specialitate în domeniul investițiilor și achizițiillor din cadrul instituţiei, au participat la o întâlnire cu stafful de conducere al companiei chineze ZTE Divizia România. Această companie care activează în 140 de țări din lume produce echipamente și oferă soluții software în domeniul tehnologiei informaţiei, pentru reţele de telecomunicaţii, pentru reţele optice şi de date, pentru reţele inteligente şi de ultimă generaţie.

Scopul acestei întâlniri l-a reprezentat necesitatea implementării la nivelul orașului Mioveni a unui proiect pilot de tipul “SmartCity”.

Pe scurt, putem defini drept “SmartCity” un oraş tehnologizat care este dedicat îmbunătățirii serviciilor publice, creșterii nivelului de confort al cetățenilor, eficientizarii consumurilor de resurse şi reducerii cheltuielilor pe termen mediu şi lung.

Astfel, pe viitor, în funcție de efortul financiar, în Mioveni se doreşte să se implementeze o serie de soluții tehnice și IT de ultimă generație, la nivelul unor servicii publice, prin reducerea cheltuielilor de exploatare, iar banii economisiți să fie reinvestiți în alte domenii și servicii.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole