Web Analytics

Proiectul pentru organizarea alegerilor locale în septembrie – la vot final în Camera Deputaților

de | 8.07.2020 09:48 | Politica si Administratie

Camera Deputaților dezbate miercuri, cu rol decizional, proiectul pentru stabilirea datei alegerilor locale în 27 septembrie. Comisiile de specialitate se întrunesc în ședință pentru întocmirea raportului, iar plenul se va reuni ulterior, de la ora 11, când sunt programate discuții pe această temă și votul final. Autoritatea Electorală Permanentă a făcut deja o serie de precizări cu privire la organizarea tehnică a scrutinului.

Senatorii au adoptat marți, cu 81 de voturi „pentru”, 8 „împotrivă” și 39 de abțineri, propunerea legislativă inițiată de UDMR pentru stabilirea datei alegerilor locale în 27 septembrie. Tot atunci, plenul Senatului respingea un proiect similiar al Guvernului Orban, dar prelua o serie de articole în cel care urmează să fie dezbătut acum de către Camera Deputaților.

Guvernul Orban a propus data de 27 septembrie pentru desfășurarea alegerilor locale, iar premierul a subliniat că, până la acel moment, obiectivul autorităților este să reducă nivelul de răspândire a infecțiilor cu noul coronavirus,

„Propunerea noastră pentru data alegerilor va fi 27 septembrie. După promulgarea legii de prelungire a mandatelor (aleşilor locali – n.r.), adoptată de Parlament, în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare vom adopta proiectul de lege prin care vom propune data alegerilor – 27 septembrie – şi, evident, o serie de alte măsuri, dintre care unele măsuri sunt legate şi de o protecţie a persoanelor implicate în procesul electoral”, afirma premierul Ludovic Orban.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole