Web Analytics
scris miercuri, 23.10.2024

Proiectul la care România visează de peste 100 de ani, pus în derulare. Ceaușescu îl respinsese

Proiectul la care România visează de peste 100 de ani, pus în derulare. Ceaușescu îl respinsese

O parte a canalului Siret-Bărăgan a fost scoasă la licitație. Proiectul a fost abandonat de mai multe ori, deși un astfel de canal ar ajuta la irigarea unor suprafețe uriașe afectate de secetă și ar aduce beneficii pentru agricultură. Primele studii au făcute în anul 1912, iar proiectul a trecut și prin mâna lui Nicolae Ceaușescu, care avea, însă, alte ambiții, scrie evz.ro.

Anul acesta, o parte a Canalului Siret-Bărăgan, cu o lungime totală de 198 km, a fost scoasă la licitație, pentru proiectare, execuție, reabilitarea zonelor deja realizate și amenajarea unor construcții hidrotehnice, de Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF).

Este vorba de un prim lot, cu o lungime de 23 km, inclus în Etapa I de execuție (51,7 km). Valoarea lucrărilor este estimată la 200 milioane euro. Din lotul scos acum la licitație, 5,71 km au fost realizați, dar au nevoie de reabilitare, iar restul se află în diverse stadii de execuție, potrivit profit.

Citește și Ilegal prin lege. Românii NU mai pot crește aceste animale

Traseul canalui va fi Călimănești – Mărășești -Focșani – Râmnicu Sărat – Buzău – Urziceni – Dridu. Canalul Siret-Bărăgan va începe de la Acumularea Călimănești de pe Siret (județul Vrancea) și se va opri la lacul Dridu, situat la nord de București, pe râul Ialomița. Lățimea canalului la suprafața apei va fi de 57 metri, iar adâncimea canalului de 7 metri.

În anul 1972, proiectul a ajuns și pe masa lui Nicolae Ceaușescu. Acesta era, însă, interesat de o legătură navigabilă de la București, pe valea Argeșului, care să fie ulterior prelungită cu navigabilizarea Argeșului până în zona Pitești.

Citește mai departe pe evz.ro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Grevă la Radio România

În data de 28 octombrie 2024 – miting de protest în fața SRR, iar în data de 5noiembrie 2024,...

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...