Web Analytics

Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice

de | 5.04.2017 21:50 | Cultură

9 Code KIDSProiectul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”, un proiect al Fundației Progress din Județul Bistrița realizat în parteneriat cu Asociația ETIC din Cluj, cu sprijinul financiar al Fundației Româno-Americane, a demarat sesiunile de instruire în codare ce au avut loc în perioada 24-26 martie 2017,  la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș.

Zeci de copii vor fi încurajați să urmeze o carieră în tehnologie

Proiectul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” are o dimensiune națională și are ca scop crearea unei comunități active de copii, tineri și bibliotecari prin înființarea a 30 de cluburi de coding în 30 de biblioteci publice din 6 județe din diferite zone ale României (Argeș, Vâlcea, Gorj, Timiș, Bihor, Sălaj). Aceste cluburi vor contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor și la implicarea acestora în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative, astfel încât 380 copii din mediile rural și urban mic, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.
La nivelul județului Argeș, pe parcursul celor trei zile de training, doamnele bibliotecar din localitățile Merișani, Bradu, Topoloveni, Vlădești și Beleți Negrești, însoțite de cei doi copii voluntari cu rol de Ambasadori, s-au familiarizat cu noțiunile de coding și programare, au înțeles rolul unui club de coding la bibliotecă și au identificat oportunitățile pentru a-l implementa. Ajunși în comunitățile lor, ambasadorii vor iniția fiecare, câte o serie de zece voluntari în tainele programării și a codingului. Zeci de copii vor fi încurajați să urmeze o carieră în tehnologie, unde li se deschide o altă fereastră către explorarea lumii digitale. Mihaela Penaru și Eduard Fîșcă, coordonatorii proiectului la nivel județean, îi vor sprijini și îi vor susține pe toată durata desfășurării proiectului. Mulțumim trainerului Iulian Todor, Asociația ETIC Cluj și Fundația Progress pentru profesionalismul și dăruirea de care a dat dovadă. O să le demonstrăm că ne-am înțeles fiecare rolul pe care îl avem în acest proiect și vom dezvolta cel mai tare Club de coding în comunitățile noastre.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii