Web Analytics
scris joi, 29.11.2018

Proiectele Consiliului Judeţean Argeş pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti

Cinci dintre marile proiecte ale Consiliului Județean Argeș, cu finanțare cu fonduri europene nerambursabile, fonduri guvernamentale – PNDL II sau fonduri proprii ale CJ Argeș, vizează Spitalul Județean de Urgență Pitești. Este vorba de:
1. Consolidarea și reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Pitești
2. Extinderea Spitalului Județean de Urgență Pitești, prin construirea unui corp nou
3. Extindere și dotare spații Unitatea de Primiri Urgențe și amenajări incinta Spitalului Județean de Urgență Pitești
4. Extinderea şi dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti
5. Construirea şi dotarea unui Centru de Radioterapie, amplasat în incinta S.J.U. Pitești (Corp N. Bălcescu, lângă Secția de Oncologie).

Proiectele Consiliului Judeţean Argeş pentru Spitalul  Judeţean de Urgenţă Piteşti

În plus, tot pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești a fost accesat un proiect, în baza căruia vor fi returnați Consiliului Județean Argeș banii investiți în dotarea cu aparatură medicală a acestei unități. În cazul Spitalului Județean, este vorba de peste 3,8 milioane lei, sume ce vor fi alocate, în continuare, spitalului, după cum a precizat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

1. Consolidarea și reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Pitești

Valoarea investiției – 78 de milioane lei (76 de milioane fonduri obținute prin PNDL II și 2 milioane fonduri de la Consiliul Județean Argeș).
Investiția presupune consolidarea a patru corpuri de clădire (actuala clădire a spitalului), recompartimentarea saloanelor, care vor avea 2-3 paturi și grupuri sanitare proprii, respectiv rezerve cu unu sau două paturi. De asemenea, va fi schimbat în totalitate mobilierul.
Termenul de execuție a lucrărilor este de 4 ani.
Proiectul se află în faza de predare către verificatorul de proiect, urmând a fi transmis ulterior spre analiza Comisiei tehnico-economice a CJ Argeș, apoi va ajunge în plenul Consiliului, după care va fi demarată procedura de licitație pentru execuție.

2. Extinderea Spitalului Județean de Urgență Pitești, prin construirea unui corp nou S+P+4

Valoarea investiției – 76 de milioane lei, fonduri de la Consiliul Județean Argeș.
Noua clădire va avea subsol, parter și patru etaje. La subsol va fi Anatomia Patologică, adăposturile ALA și spațiile tehnice. La parter vor fi amplasate Secția de Chirurgie Plastică și Unitatea de Arși, iar la etajul I – Secția de Chirurgie Vasculară (cu 25 de paturi, față de 13 paturi, câte sunt în prezent). La etajul II va fi amplasat Blocul Operator, care va dispune de trei săli aseptice și de una septică. Etajele 3-4 vor fi ocupate de Cardiologie. Legătura cu actuala clădire se va face prin trei punți – la subsol, parter și la etajul 2.
Proiectul tehnic a fost verificat, iar săptămâna viitoare va fi depus la Comisia tehnico-economică a CJ Argeș, apoi va ajunge în plenul Consiliului, după care va fi demarată procedura de licitație pentru execuție.

3 – 4. Extindere și dotare spații Urgență și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti

Cele două investiții depășesc valoarea de 24 milioane lei. Ambele proiecte se află în stadiu de evaluare tehnico-financiară. Proiectele presupun extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea UPU și a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.

5. Construirea si dotarea unui Centru de Radioterapie, amplasat în incinta S.J.U. Pitești (Corp N. Bălcescu, lângă Secția de Oncologie)

Va fi construită o clădire care va deservi un centru medical de radioterapie pentru tratarea diferitelor tipuri de cancere, precum și urmărirea în timp a evoluției acestora. În acest sens, noul departament va fi dotat cu următoarele tipuri de echipamente:
• 2 sisteme de tip accelerator liniar pentru radioterapie (inclusiv toate sistemele și accesoriile necesare realizării tratamentului de radioterapie)
• 1 sistem CT – simulator pentru simularea virtuală a planului de tratament pentru radioterapie. Sistemele de tip accelerator liniar sunt destinate radioterapiei pentru tratarea pacienților cu diferite forme de cancer. Simulatorul Computer Tomograf este un aparat care are aceleași grade de libertate și o geometrie identică cu aparatul de radioterapie, cu ajutorul căruia se obțin imagini detaliate anatomice, care sunt utilizate pentru delimitarea volumului tumoral și a organelor de risc din jur. În acest fel se delimitează zona ce urmează a fi tratată și se poate stabili cu precizie planul de tratament.
Toate aceste echipamente vor asigura astfel accesul pacienților la tratamente cât mai performante, la nivelul întregii regiuni, nu doar pentru județul Argeș.
M.S.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită