Web Analytics

Programul Sărbătorilor Pascale la Penitenciarul Mioveni

de | 13.04.2017 10:47 | Actualitate

penitenciarul Colibasi

La Penitenciarul Mioveni, cu ocazia Sărbătorile Pascale, vor avea loc numeroase activităţi artistice, religioase şi sociale, astfel încât spiritul sfintelor sărbători să fie resimţit şi de către cei aflaţi în detenţie.

Persoanele private de libertate vor fi informate despre apropierea şi semnificaţia sărbătorilor de Paşte şi despre tradiţiile şi obiceiurile populare româneşti, ocazionate de aceste sărbători. La avizierele secţiilor de deţinere vor fi expuse anunţuri care vor conţine date din calendarul creştin, imagini specifice, care să evidenţieze importanţa obiceiurilor şi tradiţiilor populare ocazionate de apropierea şi programul activităţilor derulate cu acest prilej. Deţinuţii vor avea posibilitatea de a audia emisiuni radio-TV şi de a viziona filme documentare şi artistice cu temă biblică. Vor fi intensificate activitățile moral – religioase tradiționale, care să le reamintească persoanelor private de libertate de normalitatea vieții creștine și de atenția ce trebuie acordată sufletului și relației personale cu semenii și cu Dumnezeu. De asemenea, vor fi organizate întâlniri (la sectorul vizită al unităţii) între persoanele private de libertate şi copiii acestora, aflaţi în centrele de plasament.
Şi în Săptămâna Mare se vor derula o serie de activităţi în cadrul programului special de pregătire duhovnicească pentru Paște, realizat de preotul unității, cum ar fi: vizitarea Catedralei Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Mioveni, organizarea de dezbateri, concursuri tematice, mese rotunde, după caz, conferințe referitoare la Sărbătoarea Paștelui, organizarea unor întâlniri duhovnicești cu deținuții tineri, cu participarea reprezentanților bisericilor comunității locale, programarea ritmică a spovedaniilor, slujirea Deniilor din Postul Mare și din Săptămâna Mare cu accent pe Denia Prohodului din Vinerea Mare, trecerea pe sub Sfântul Epitaf ( Aer) în Vinerea Mare, simbol al Morții și Învierii noastre prin intrarea și ieșirea din Mormântul Mântuitorului, slujirea conform tipicului a Canonului Învierii și a Sfintei Liturghii în Noaptea de Înviere și a Sfintelor Liturghii din zilele Paștelui, împărțirea Paștilor și a luminii sfinte la camerele de deținere.
Programul Sărbătorilor Pascale la Penitenciarul Colibaşi include şi organizarea şi desfăşurarea unor activităţi caritabile. Prin acţiunea „Eliberare prin artă”, persoanele aflate în detenţie vor confecţiona obiecte specifice în cadrul activităţilor artistice şi programelor de educaţie, asistenţă psihologică şi asistenţă socială de tip artizanal şi meşteşugăresc (ouă pictate sau încondeiate, jucării – iepuraşi, goblen şi broderie pe pânză, ţesături, felicitări, sculpturi, icoane, împletituri textile şi nuiele, picturi pe pânză, sticlă, lemn sau carton, desene pe hârtie, cu temă pascală etc.). Prin programul „Măsoară timpul cu faptele tale”, persoanele aflate în detenţie vor oferi de cadouri simbolice sau felicitări tradiţionale copiilor şi vârstnicilor aflaţi în centrele proxime, ca şi locaţie.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole