Web Analytics
scris marți, 13.02.2024

Programa școlară se modifică

Elevii de liceu vor avea o nouă programă școlară, începând cu anul școlar 2024-2025. Ministerul Educației susține că a venit momentul ca elevii să aibă manuale adaptate realității.

Programa școlară se modifică

Citește și: 15 organizaţii ale AUR Mehedinţi s-au mutat la PNL

Elevii vor avea o programă școlară nouă, întrucât nu mai corespunde cerințelor actuale. Reforma va fi implementată abia din anul școlar 2025-2026, iar primii care vor beneficia de aceasta sunt elevii clasei a IX-a. Părinții au propus, în repetate rânduri, ca elevii să aibă mai multe informații practice, iar în ultimii doi ani de liceu să fie aprofundate disciplinele obligatorii de la Bacalaureat.

„Eu cu educația financiară am avut succes. Pentru că le-am dat elemente despre cum să se desfășoare și să gestioneze situațiile din viața de zi cu zi. Copiii învață teorie, iar apoi o aplică în tot soiul de activități ca să vadă și să înțeleagă fenomenele. Dacă înveți mecanic, nu ai cum să reții ceva decât pe termen scurt. Iar datoria noastră este să-i pregătim pe termen lung, pentru viață”.Ar trebui lărgită această plajă a optionalelor, dar lărgită cu cap. Acestea, de la un anumit punct încolo, ar putea fi chiar vârful de lance în educația copiilor”, a precizat  directoarea Colegiului I. L. Caragiale din București, pentru sursa citată. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită