Web Analytics

Program internaţional de procese simulate pentru elevi de liceu la Colegiul „Carol I” Câmpulung

de | 22.03.2017 22:51 | Actualitate

19 carolisti olanda„Caroliştii” câmpulungeni sunt implicaţi în acest an în mai multe acţiuni derulate în cadrul unor programe şi proiecte europene. Astfel, în această lună, cinci elevi de la Colegiul Pedagogic „Carol I” s-au aflat în Olanda pentru a fi prezenţi la activităţi în cadrul proiectului „Identitatea naţională şi cultura europeană”, organizat la Haga de Fundaţia Olanda-România. Însoţiţi de un profesor, ei au participat la activităţi, cursuri şi dezbateri privind cooperarea româno-olandeză în domeniul politicilor europene, promovarea schimburilor academice, interculturale, socio-politice şi economice.
În aceste zile, alţi 23 de „carolişti” şi doi profesori se află tot la Haga pentru un schimb de experienţă cu elevi olandezi de la Gimnaziul „Sorghvliet”. Scopul proiectului este de a-i stimula pe elevi să descopere cele două culturi europene prin interacţiune directă şi realizarea unui schimb intercultural. Elevii olandezi vor întoarce vizita în luna mai, atunci când ei vor veni la Câmpulung, în a doua parte a schimbului de experienţă.
Nu au ocolit nici Danemarca! Patru elevi de la „Carol I” au fost implicaţi în această lună în Proiectul „Erasmus+”, deprinzând de la profesori şi studenţi ai Universităţii din Manchester aprofundarea dramei shakespeariene prin cultivarea tehnicilor de teatru. Alături de ei s-au aflat şi tineri din Anglia, Grecia, Turcia şi ţara gazdă.
Nu în ultimul rând, în luna iunie Colegiul „Carol I” va găzdui, în premieră pentru România, programul internațional de procese simulate pentru elevi de liceu, „Moot Court Europe 2017”. Zeci de elevi din opt ţări vor forma echipe care vor dezbate un caz fictiv, dezvoltându-şi aptitudinile de discurs argumentativ şi familiarizându-se cu dreptul internaţional. Proiectul este organizat de Colegiul Pedagogic „Carol I” şi Fundaţia Olanda-România, cu sprijinul Primăriei Câmpulung şi cu asistenţa profesională a Centrului de Resurse Juridice din New York.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii