Web Analytics

Profesorul Nicolae Paraschiv, Doctor Honorius Causa al UPIT

de | 20.06.2018 21:28 | Actualitate

9 doctor honorius 1249Eveniment de prestigiu la UPIT! Vineri, 15 iunie, a avut loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honorius Causa profesorului univ. dr. ing. Nicolae Paraschiv de la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești. „Despre domnul profesor Paraschiv nu pot să vorbesc la viitor, dânsul e al nostru. E al nostru pentru câte face pentru Universitatea din Pitești. Despre domnul profesor vorbesc la timpul prezent. Ne bucurăm sincer că a acceptat propunerea senatului nostru de a-i fi decernat titlul de Doctor Honorius Causa, titlu care nu știu în ce măsura înnobilează pe domnia sa, dar, în mod cert, pe noi ne onorează. Este o personalitate cu care ne vom mândri întotdeauna”, a spus rectorul UPIT, conf. univ. ing. Dumitru Chirleșan.

Comunitatea academică din Pitești are onoarea de a primi în familia sa o persoanalitate marcantă în domeniul cercetării științifice și activității didactice. Noul Doctor Honorius Causa al UPIT este un promoter al progresului tehnic, cu vizibilitate atât pe plan național, cât și internațional, având numeroase merite în învățământul superior. În perioada 2007- 2012 a fost profesor invitat la Universitatea Tehnică din Clausthal – Germania, titular al unui curs pentru nivelul masterat. De asemenea, Nicolae Paraschiv este conducător de doctorat cu 10 teze finalizate.
„Pentru mine, clipa de azi este minunată. (…) Acordarea acestui titlu a coincis cu împlinirea a 40 de ani de activitate universitară”, a spus invitatul în deschiderea discursului său, urmat de o prezentare a realizărilor sale profesionale din acești 40 de ani. Profesorul Nicolae Paraschiv nu și-a încheiat vizita înainte de a dona o colecție de cărți bibliotecii Universității din Pitești.                                                                         
La învestirea în calitate de membru al comunității academice a UPIT, profesorului Nicolae Paraschiv i-au fost alături doctoranzi, foști studenți, colegi din corpul profesoral și colaboratori de la UPIT și de la alte trei universități din țară, Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, Universitatea „Valahia” din Târgoviște și Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii