Profesorii, presaţi să cotizeze la fundaţia senatorului Andrei

de | 3.02.2011 16:05 | Dezvaluiri

# Dascălilor li se cere să cotizeze 2% din impozitul anual în contul fundaţiei portocalii „Solidaritatea creştină” al cărei preşedinte şi fondator este senatorul Andrei, împreună cu alţi capi ai PDL Argeş. Tupeu maxim, neruşinare şi lipsă crasă de bun simţ. Aşa se poate caracteriza acţiunea pe care PDL Argeş o desfăşoară de câteva săptămâni în şcolile generale şi liceele din Piteşti. Insultându-le inteligenţa, şefii portocalii le cer profesorilor să doneze bani pentru apropiata campanie electorală a formaţiunii politice care tocmai le-a micşorat salariile cu 25%. Care este strategia pedeliştilor şi cât de mare este tupeul lor, citiţi în materialul următor.
Hotărât lucru, PDL a început deja campania electorală. Iar metodele sunt foarte variate, începând de la pungile electorale şi terminând cu anihilarea, prin orice mijloace, a adversarilor politici (cazul Constantin Nicolescu este elocvent în acest sens). Conştienţi că lupta de la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor va fi una pe viaţă şi pe moarte, liderii democrat-liberali sunt decişi să scoată bani şi din piatră seacă. N-o să vă vină să credeţi, dar planul diabolic de strângere de fonduri  ticluit de preşedintele PDL Argeş, Mircea Andrei, şi acoliţii acestuia îi include inclusiv pe dascăli, categoria socială cea mai afectată de diminuările salariale impuse de actualii guvernanţi. Despre ce e vorba?

Gabriel Bratu, girantul operaţiunii „Bani pentru partid”

Imediat după revenirea din vacanţa de iarnă, directorii de la şcolile şi liceele din Piteşti le-au împărţit cadrelor didactice două hârtii, împreună cu precizarea binevoitoare că „sunt de la domn’ general Bratu”. Nu este vorba despre înscrisuri oficiale, cu număr de înregistrare, antet sau vreo ştampilă a Inspectoratului Şcolar Judeţean. Pur şi simplu, profesorii au primit un bileţel (vezi facsimil) în care sunt trecute datele şi contul bancar al Fundaţiei „Solidaritatea Creştină” al cărei preşedinte şi fondator este nimeni altul decât Mircea Andrei, senator şi preşedinte al PDL Argeş. Pentru ce asta? Simplu, cea de-a doua hârtie este o cerere privind redirecţionarea unei sume de până la 2% din impozitul anual, celebrul formular 230. Cu alte cuvinte, profesorii sunt „invitaţi” să pună umărul, ca să nu spunem să cotizeze, la asigurarea confortului financiar al Organizaţiei judeţene a PDL pentru că, trebuie ştiut, pe lângă senator, în fundaţia Solidaritatea Creştină sunt membri fondatori majoritatea celor din staff-ul PDL Argeş. Pentru a spulbera orice interpretare răuvoitoare, hârtiile cu pricina poartă un titlu inert, deloc agresiv: recomandare. Însă cum afacerea „Bani pentru partid” poartă girul inspectorului general Gabriel Bratu, este inutil să spunem că profesorilor li se lasă puţine şanse de negociere.
Înainte de a încheia, vă mai oferim încă două amănunte, poate nu lipsite de importanţă. Toţi protagoniştii acestei afaceri formează, practic, conducerea judeţeană a PDL Argeş şi vor fi implicaţi în alegerile din 2012. Apoi, potrivit actualei legislaţii, fundaţiile au voie să finanţeze campanii electorale, aşa încât, în cazul de faţă, intenţia lui Andrei şi a camarilei portocalii este mai mult decât limpede. Şi încă ceva: declaraţia de avere a „beneficiarului” Andrei Florin Mircea o puteţi găsi pe www.senat.ro. Asta ca să vedeţi cum întinde mâna la salariul dumneavoastră, un „amârât” de milionar în euro.
NOTĂ: potrivit unei prevederi din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoană fizică, poate direcţiona 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către ce organizaţie non-guvernamentală (asociaţie, fundaţie etc.) doreşte. Practic, în acest fel, contribuabilul transmite statului modul în care doreşte să fie cheltuită o parte din impozitul pe venit.
(Gabriel Grigore)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”
„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”

Cuplul Monica Davidescu și Aurelian Temișan joacă la Pitești Spectacol la Teatrul „Alexandru Davila”, luni, 30 mai, de la 19:30. Va fi pusă în scenă cea mai recentă producție a Companiei de Teatru Concordia, comedia „Divorțul anului”. Joacă Monica Davidescu, Ovidiu...

PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung
PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung

Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Ivan și Sergiu Cicu, consilieri lacali ai PSD Câmpulung, au susținut azi o conferință de presă la sediul PSD Câmpulung Mușcel.  Cu acest prilej, Marius Nicolaescu a făcut o radiografie a...


Loading RSS Feed