Web Analytics

Producţia Dacia în scădere cu 1% în primele cinci luni

de | 16.06.2017 14:53 | Economie

12 DaciaProducţia Automobile Dacia a scăzut cu 1% în primele cinci luni ale anului, la aproape 143.000 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). Incluzând producţia de SKD-uri (caroserii semi-asamblate cu destinaţia Algeria), producţia a crescut cu 0,9%. Modelul cu cea mai mare producţie este în continuare Duster, cu aproape 89.000 de maşini, echivalentul

a 62% din producţie. Cota SUV-ului a crescut în ultimii trei ani, de la 46% în primele cinci luni din 2015, la 58% în intervalul ianuarie-mai din 2016.
De asemenea, Duster a urcat cu aproape 7%, fiind susţinut şi de faptul că Dacia a lansat o versiune cu transmisie automată. Cea mai mare creştere din primele cinci luni a fost punctată de Logan MCV, de aproape zece procente, la aproape 20.500 de maşini, în contextul în care anul acesta Logan MCV vine şi într-o nouă versiune Stepway, iar producţia sa este realizată din 2017 şi în Tanger, Maroc. Printre modelele care pierd teren se numără Sandero, care a scăzut cu aproape 20% la 20.300 de unităţi dar şi Logan, care a pierdut 22% din producţie şi a ajuns la mai puţin de 13.400 de maşini. În plus, Automobile Dacia a produs şi 21.033 SKD-uri (caroserii semi-asamblate cu destinaţia Algeria). Este pentru prima dată de când Dacia şi Renault au ieşit din Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) când sunt comunicate din nou, oficial, cifre legate de producţa de la Mioveni. Uzina Automobile Dacia de la Mioveni a demarat în primele luni ale acestui an primele modificări ce vizează procesul de producţie al viitorului Duster ce urmează a fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna acestui an.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii