Web Analytics

Producătorul de aspiratoare Electroargeş finalizează prototipul primului echipament electronic de ventilaţie mecanică

de | 15.05.2020 13:53 | Actualitate

Noul prototip va fi realizat în colaborare cu Universitatea din Piteşti, Senior Software şi cu grupul Dacia , proiectul aflându-se deja în faza finală de calibrare a parametrilor.
Concret, în momentul de faţă au fost montate toate componentele – conexiune la oxigen şi aer, senzori de presiune, valve, senzori de flux, senzori de oxigen, vas de mixaj, motor şi au început testele software şi hardware pentru reglarea parametrilor şi eventualele ajustări..
“După optimizare prototipul ventilatorului va fi trimis spre avizare şi omologare atât către MapN cât şi către organismele internaţionale, iar Electroarges ar putea demara operatiunile de productie in serie a ventilatorului la unitatea proprie de productie din Curtea de Arges”, transmit reprezentanţii Electroargeş.
Viitorul echipament oferă controlul şi monitorizarea tuturor parametrilor pentru ventilaţia intubată a pacienţilor şi va fi uşor de utilizat de doctori prin felul în care a fost conceput.
La dezvoltarea proiectului şi-au dat concursul şi trei medici care activează în cadrul secţiilor de anestezie şi terapie intensivă.

Cifră de afaceri de 63 de milioane în primul trimestru al acestui an

În primul trimestru din acest an Electroargeş a avut o cifră de afaceri netă de 63 mil. lei, plus 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Anul trecut business-ul s-a apropiat de 200 mil. lei. În luna martie 2020 Electroargeş SA a produs cea mai mare cantitate lunară de aspiratoare din ultimii 15 ani, peste 175.000.
La nivel de 2019 au fost produse peste 1,5 milioane de bucăţi.

sursa: ZF.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii