Web Analytics

Procurorii piteșteni susțin punctul de vedere al procurorului general, Augustin Lazăr

de | 3.02.2017 11:36 | Actualitate

parchetulÎn ședința din data de 03.02.2017 a Adunării Generale a Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu unanimitate de voturi s-a hotărât adoptarea următorului punct de vedere:“Colectivul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești ia act cu profundă îngrijorare de ultimele modificări legislative pe care le consideră ca fiind niste măsuri ce subminează progresele înregistrate în reforma justiţiei si au un impact negativ major, atât asupra actului de justiție, cât și asupra societăţii româneşti în general.
Totodată, ne arătăm grija cu privire la încercările nenumărate venite din mass media, dar și din partea puterii executive de a știrbi independența magistraților în general, a magistraților – procurori în special.
După cum arata și Consiliul Superior al Magistraturii, independenţa magistraturii, enunţată în Constituţia României şi legile justiţiei, trebuie garantată de către stat. Este de datoria tuturor guvernelor şi a celorlalte instituţii de a respecta şi supraveghea independenţa corpului de magistraţi.

Prin prezenta, ne raliem punctului de vedere exprimat în aceasta materie de către Consiliul Superior al Magistraturii și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție, susținem acțiunea Procurorului General Al României, domnul Augustin Lazăr, de apărare a ordinii de drept și a intereselor generale a societății și salutăm poziția fermă adoptată în acest sens” se arată în comunicatul procurorilor piteșteni.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole