Web Analytics

Procesul interlopilor care au bătut crunt doi poliţişti din Curtea de Argeş, amânat din cauza lipsei unui raport de expertiză

de | 27.04.2017 13:57 | Actualitate

19 politist iordache laurentiuPe 26 aprilie, la Judecătoria Râmnicu Vâlcea va fi un nou termen în procesul interlopilor care au bătut doi polițiști din Curtea de Argeș. La precedentul termen al judecății din 5 aprilie, procesul a fost amânat din cauza lipsei unui raport de expertiză.

La începutul lui 2016, a făcut mare vâlvă cazul celor doi poliţişti din Curtea de Argeş bătuţi în plină stradă de către doi interlopi, în cursul nopţii de 15 spre 16 ianuarie. Aflaţi în misiune, şeful Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipale Curtea de Argeş, subcomisarul Laurenţiu Iordache şi agentul principal Cornel Oprescu, au fost bătuţi crunt în parcarea Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş.
Cei care i-au bătut, Mucenic Curpaş şi Cosmin Dincuţă, sunt doi cunoscuți ai Poliției. Inițial, ambii au fost în arest preventiv. Acum doar Cosmin Dincuță mai este în arest preventiv. În schimb, Mucenic Curpaș este de mai mult timp în arest la domiciliu, iar toate cererile sale de revocare a acestei măsuri au fost respinse. Pe 10 aprilie, Judecătoria Râmnicu Vâlcea a decis să mențină măsura arestului preventiv în cazul lui Cosmin Dincuță.
Supranumit Ortopedul, Cosmin Dincuţă  fusese eliberat condiţionat din Penitenciarul Colibaşi, în noiembrie 2015, cu doar două luni înainte de a îi agresa pe polițiștii din Curtea de Argeș. El fusese condamnat la şapte ani de puşcărie de Curtea de Apel Piteşti, în 2011, pentru infracţiunile de lipsire de libertate şi şantaj, sentinţă menţinută în 2012 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este vorba despre un dosar răsunător al DNA în care avocatul Constantin Laurenţiu, zis şi Lale, din cadrul Baroului Bucureşti, a fost arestat preventiv şi ulterior condamnat pentru agresarea şi sechestrarea unui om de afaceri, în interceptări apărând şi Dincuţă, zis Ortopedul.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii