Web Analytics

Procesul casei pierdute de Iohannis continuă pe 15 februarie la Curtea de Apel Piteşti

de | 16.02.2017 11:41 | Actualitate

18 IohannisMiercuri, 15 februarie, la Curtea de Apel Piteşti va fi un nou termen în procesul privind casa din Sibiu pierdută de familia preşedintelui Klaus Iohannis. La ultimul termen, cel din 18 ianuarie, avocatul familiei Iohannis a solicitat suspendarea cauzei, având în vedere că încă nu s-au stabilit moştenitorii Georgetei Lazurcă (mama lui Carmen Iohannis), decedată la începutul lui octombrie 2016.
Deşi trebuia să depună la dosar certificatul de deces al Georgetei Lazurcă, precum şi acte care să ateste calitatea de moştenitor a lui Carmen Iohannis, soţia preşedintelui României, avocatul Octavian Popescu a venit cu o copie legalizată după certificatul de deces, spunând că succesiunea nu a fost încă finalizată şi că nu s-au stabilit moştenitorii. Avocatul familiei Iohannis a cerut în acest sens suspendarea cauzei, aşa cum prevede Codul de procedură civilă în acest caz.

În 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi

Imobilul de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 29 din centrul Sibiului, din care Klaus şi Carmen Iohannis au cumpărat jumătate pe 1 iunie 1999 pentru suma de 5.000 de lei, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora a trecut, în anii ’70, în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii. Casa ce face obiectul procesului a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi. În anul 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea. Casa a ajuns apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea. Foştii chiriaşi au deschis procese în instanţe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.
Pe 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a respins un recurs declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare al imobilului din Sibiu.
Pe 16 noiembrie 2015, preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulţumit de sentinţa judecătorească prin care a pierdut respectivul imobil şi a depus ulterior o contestaţie în anulare.
Pe 6 aprilie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că se va judeca la Curtea de Apel Piteşti contestaţia în anulare formulată de familia Iohannis împotriva deciziei instanţei din Braşov.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii