Web Analytics

„Probabil că instanţa vrea să aprofundeze problematica. Inundaţiile au fost reale, podul s-a făcut”

de | 4.05.2017 15:20 | Actualitate

5 avocat nicolae traistaru# Declară avocatul lui Constantin Nicolescu, după ultima amânare a deciziei Curţii de Apel Bucureşti în dosarul Căteasca
Fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, află abia la sfârșitul acestei săptămâni sentința în rejudecatul dosar Căteasca. Curtea de Apel București care, pe 28 aprilie, ar fi trebuit să dea o soluție, a amânat din nou pronunțarea, pentru vineri, 5 mai.  „Pronunțarea s-a amânat pentru că, probabil, instanța vrea să aprofundeze problematica”, a explicat, pentru Jurnal de Argeș, Nicolae Trăistaru, avocatul lui  Constantin Nicolescu.

„În primul rând trebuie să se țină cont de faptul că e nevinovat”

Dosarul Căteasca, în care fostul președinte al CJ Argeș e acuzat că ar fi semnat în baza unor documente false cererea de finanțare pentru reabilitarea a două poduri, a fost trimis spre rejudecare după ce, inițial, aceeași Curte de Apel București l-a condamnat pe Constantin Nicolescu la nouă ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru fraudarea de fonduri europene. „Pentru a accesa banii europeni, funcţionari din cadrul CJ Argeş au atestat în cererea de finanţare, în mod nereal, că respectivele poduri fuseseră afectate de inundaţii, deşi unul dintre ele, cel din comuna Căteasca, fusese avariat anterior, aşadar nu era eligibil pentru proiectul respectiv. Cererea de finanţare a fost însoţită de o declaraţie de parteneriat semnată la data de 25 ianuarie 2007, de Nicolescu, în calitate de preşedinte al CJ Argeş şi reprezentant al acestei autorităţi contractante, cunoscând faptul că în conţinutul acestei cereri sunt atestate împrejurări necorespunzătoare adevărului. Caracterul fals al acestui înscris constă în aceea că în conţinutul acestuia s-a menţionat în mod nereal că podul din comuna Căteasca a suferit avarii importante în urma calamităţilor naturale din perioada aprilie-august 2005 şi ca urmare, a fost închis circulaţiei, deşi infrastructura podului era avariată anterior anului 2004, iar la momentul producerii inundaţiilor, podul era închis circulaţiei”, arătau, atunci, procurorii DNA.
În așteptarea deciziei din 5 mai 2017, avocatul Trăistaru e optimist. „În primul rând, trebuie să se țină cont de faptul că e nevinovat. Inundațiile au fost reale, podul s-a făcut, dânsul nu încălcat legea la momentul respectiv. Acela a fost modul de lucru. Guvernul e cel care a stabilit, prin hotărâre, lista obiectivelor afectate de inundații, au fost niște comisii la nivel de județe, care au analizat, a fost Instituția Prefectului care a făcut tabel cu propunerea respectivă și obiectivele afectate de inundații, nu președintele Consiliului Județean… Sunt optimist!”, a mai declarat, pentru Jurnal de Argeș, avocatul Nicolae Trăistaru.
Tensiunea e mare pentru fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, încarcerat la Colibași (unde ispășește o pedeapsă de 7 ani și 8 luni de închisoare în „Dosarul Școlilor”), mai ales că în urmă cu două săptămâni a primit o decizie nefavorabilă: Judecătoria Piteşti a respins cererea de liberare condiţionată în cazul condamnării pe care o execută și a stabilit ca nou termen de reiterare a solicitării abia peste şase luni, asta după ce comisia de specialitate a Penitenciarului Mioveni dăduse aviz favorabil pentru liberarea sa condiționată.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii