În parteneriat cu Liceul Tehnologic din Mărăcineni, Liceul Teoretic „Ion Mihalache” Topoloveni, școlile gimnaziale „Mihai Eminescu”, „Matei Basarab”, „Marin Preda”, „Tudor Vladimirescu” din Pitești și cele din Băiculești, Vrănești, Lunca Corbului, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii din Golești derulează proiectul „Privește cerul, românește!”.
Unitățile de învățământ participă la prelegeri interactive și sesiuni de observații astronomice cu grupe de aproximativ 25 de copii și cadre didactice. Acest proiect a fost desemnat câștigător la Concursul de Proiecte finanțat de Ministerul Culturii prin Administrația Fondului Cultural Național, contribuția proprie fiind asigurată din bugetul de venituri proprii și alocații bugetare al Muzeului Viticulturii și Pomiculturii Golești.
Prin workshop-uri și sesiuni de observații directe, prin telescoape și binocluri, elevii sunt inițiați în știința astronomiei, să poată recunoaște obiecte astronomice (constelații, planete), pe care strămoșii noștri le-au identificat și cu care s-au orientat în activitățile lor. Propunerea Muzeului Golești este o invitație la redescoperirea trecutului nostru și, în egală măsură, o inițiere în fascinanta știință a astronomiei.
Marți, 05 noiembrie, la Școala Gimnazială Vrănești, a avut loc o lecție deschisă de etnoastronomie în cadrul căreia copiii au învățat cum se folosește busola și planisfera, cum să se orienteze pe cer pentru a observa constelațiile și cum vedeau strămoșii noștri cerul. Copiii au primit galileoscop (luneta lui Galilei) pe care să și-o monteze singuri, dar și carnete pentru notițe, pixuri și alte materiale.
Citește și Gheorghe Zamfir – invitat de onoare la inaugurarea Teatrului de Vară din Pitești!
Citește și Șase filme și cinci invitați la Festivalul de Film Românesc din Washington
0 Comentarii