Web Analytics

Prinţesa Maja von Hohenzollern, la lansarea unui eveniment educaţional la Piteşti

de | 2.05.2018 16:40 | Actualitate

16 EduxanimaVineri, 27 aprilie, a avut loc la Pitești evenimentul EDUXANIMA -2 ANI, cu ocazia aniversării a 2 ani de la lansarea Programului Educațional Eduxanima – un eveniment cu invitaţi speciali şi parteneri de elită.

Sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, unde a fost organizat amplul eveniment, a fost plină de copii de la școlile care au implementat programul educațional, directorii școlilor, profesori, părinți și alți invitați. Invitați speciali  au fost: Alteța Sa Regala Printesa Maja von Hohenzollern – membru de onoare Eduxanima – şi partenerii Eduxanima: Organizaţia PETA, Germania, reprezentată prin d-na Sylvie BUNZ, reprezentanți ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, Consiliului Judeţean Argeş și Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu”. Spectacolul s-a deschis cu prezentarea unei colecții vegane de creații vestimentare pentru copii, Ambra Design.
„Colecţia vegană face parte din moda etică şi unul dintre principiile modei etice este că nu trebuie să sacrifici etica în numele stilului şi eleganţei. Stilul şi arta eleganţei au la bază, în primul rând, educaţia. Moda etică este în mare vogă în străinătate, iar din ce în ce mai mulţi designeri celebri îşi etichetează colecţiile drept Vegane” a subliniat, prezentatorul evenimentului, Andra Arsene, directorul Programului Educaţional Eduxanima.
„O prințesă adevărată”, interpretată de către actrița Mirela Dinu, povestea bătrânei cățelușe Mathilda adoptată de către prințesa Maja von Hohenzollern, poveste ce a devenit parte a Programului Eduxanima, a încântat publicul prin frumusețea și emoția transmise. Melodiile tematice interpretate de „Musicando con Adina Sima” au bucurat și emoționat publicul. Evenimentul-spectacol a cuprins discursuri ale invitaților speciali care au reliefat importanţa programului educațional Eduxanima și modul în care acesta a determinat formarea unei relații armonioase între oameni și animale și a adus bucurie elevilor participanţi la curs.
„Sunt foarte mândră de prietenia și cooperarea cu Eduxanima. Profesorii din școlile care au implementat acest program și România reprezintă modele pentru multe alte țări, care sper să preia acest exemplu. O educație a copiilor prietenoasă față de animale este un lucru elementar pentru o societate umană în care toate ființele, oameni și animale, interacționează având la bază iubire și respect. Felicit Inspectoratul Școlar Județean Argeș pentru colaborarea extraordinară pe care o are cu Eduxanima în proiectul educațional” a spus Alteța Sa, Prințesa Maja von Hohenzollern.
Prof. Mihaela Crişan, inspector școlar general adjunct, a menţionat, la rândul său, că „Eduxanima a reuşit să aducă împreună 3800 de elevi şi 200 de profesori din Piteşti, care au înţeles că protejarea animalelor este o bază esenţială în educaţia noastră, a tuturor”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii