Web Analytics

„Prin Alina Nicolau m-a plătit Tecău”

de | 16.03.2017 13:53 | Dezvăluiri

4 Paraschivescu# Procesul „Şantaj cu Atac de Argeş”. # Paraschivescu s-a detonat pe holurile Judecătoriei Piteşti # Primarul Ion Dumitru de la Albota confirmă că asta i-a declarat Florin Paraschivescu înainte de un nou termen al procesului în care acesta din urmă, în calitate de patron al ziarului, e judecat pentru șantaj  # În replică, șefa de la Regia de Drumuri, Alina Nicolau, spune că „nu am avut nicio treabă cu acest individ”, iar fostul președinte al Consiliului Județean, Florin Tecău, la fel, declară că „nu știu despre ce este vorba și ce vrea să spună Paraschivescu”

S-au spus multe la Judecătoria Piteşti, săptămâna trecută, la termenul din 8 martie al dosarului „Şantaj la Atac de Argeş”, în care fostul patron al ziarului este acuzat de primarul comunei Albota, Ion Dumitru, de şantaj. Nu doar în faţa judecătorului, ci şi pe coridoare, între părţile şi martorii din dosar! Cu puţin timp înainte de judecarea cauzei, pe coridoarele instanţei, Florin Paraschivescu le-a spus ducelui de Albota, Ion Dumitru, şi deputatului Cătălin Rădulescu (martor în dosar), că intermedierea plăţilor pe care le-ar fi făcut fostul preşedinte al CJ Argeş, Florin Tecău, ca să-i denigreze pe anumiţi primari și colegi din PSD, ar fi fost asigurată de  şefa Regiei  Județene de Drumuri  Argeș, Alina Nicolau.

Deputatul Cătălin Rădulescu: „Așa am auzit de la Mitică, că Tecău dădea 25 milioane pe lună prin Alina Nicolau”

„Nu știam că este sau nu este aşa. Eu am mai auzit-o de la primari, de la Mitică (Ion Dumitru, n.red)… Eram cu Mitică pe hol (pe 8 martie, la Judecătoria Piteşti, n.red). Ieșisem afară din sală și Mitică i-a spus lui Paraschivescu: «Bă, dacă erai băiat cuminte… Da’ te-ai apucat să faci… şi acum ajungi în puşcărie».  Și el a spus: «Nu e vina mea, m-au plătit Ivănescu (omul de afaceri Nicolae Ivănescu, client constant al unor lucrări plătite de Consiliul Județean, n.red) şi Tecău. Tecău dădea 25 de milioane pe lună prin Alina Nicolau». Că e adevărat, că nu e adevărat, asta n-am de unde s-o știu eu, nu pot eu să fac o asemenea afirmație, că n-am fost de față! Şi a mai zis că restul acoperea Ivănescu prin cazare, masă  și tot ce consumau acolo”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, deputatul Cătălin Rădulescu.

Primarul de la Albota: „A zis «Ce, nu știți că m-a plătit Tecău și că banii i-am luat de la Alina Nicolau?!»”

Ducele de Albota confirmă discuţia. „A zis «Ce, nu știți că m-a plătit Tecău și că banii i-am luat de la Alina Nicolau?!» Eu consider aiurea informația asta. Cred că Paraschivescu nici n-o cunoaște pe Alina Nicolau. Eu vă spun că Alina Nicolau, din experiența mea, nu avea de unde să-i dea acești bani, după cum o știu eu. Nu avea! N-avea relații cu mediul de afaceri, secția de drumuri știți și dumneavoastră cum mergea… Eu cred că povestea, că-i dădea Alina Nicolau, e tot o invenție a lui Paraschivescu. Nici de Tecău nu sunt prea sigur că a dat. Eu cred că l-a plătit prima dată (nr. pe Florin Paraschivescu) ca să se răzbune pe Camelia Bădulescu… Eu spun adevărul pur: ea a fost ținta, iar după aia, Paraschivescu a început șantajul cu toți. Apoi a luat informații despre toți, că unul are balastieră, că altul nu știu ce are… Hai pe ei! Nu dai bani, scriu de tine!”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, primarul Ion Dumitru.

Primarul de la Albota: „Ţi-ai luat dreptul, după care ai început atacul”

Ducele de Albota relatează întreaga discuţie purtată cu Florin Paraschivescu înainte de declaraţiile martorilor în faţa magistratului.
„Eu i-am zis: «Hai, mă, mai las-o cu madam Nicolau, că nu ți-a dat madam Nicolau… Știi ce ai declarat la mine… Mai taie cu madam Nicolau, că e prețul prea mare. Tu ți-ai luat dreptul, după care ai început atacul»”, a mai afirmat, pentru Jurnal de Argeş,  Ion Dumitru.

Primarul de la Albota „Nu l-am pus eu pe Tecău să facă dragoste prin telefon… Du-ți crucea dacă ești prost!”

Cât despre afirmaţiile vehiculate în legătură cu banii pe care Florin Tecău i-ar fi dat lui Florin Paraschivescu pentru denigrarea primarilor PSD,  ducele de Albota are rezerve, însă povesteşte o altă întâmplare în care apare numele fostului preşedinte al CJ Argeş.
„De-aia îi iubesc pe Ionică, pe Gentea și pe Mînzînă. La Nucșoara, în momentul în care Mînzînă a întrebat, cine l-a adus pe ăsta în județ (pe Paraschivescu, n.red), Codrin Ştefănescu a zis: «Păi, ce, nu știe Florin (Tecău)?» Florin a rămas mască. Iar domnul Mînzînă a zis: «Da’ ăsta dă în primarii noștri, îi face zob». El (se referă la Tecău, care era prezent la chermeză, n.red) a tăcut, iar eu m-am ridicat și am plecat de la masă. S-a ridicat și dl Gentea, apoi și dl Ionică, nu mai era de stat acolo… N-am nimic cu domnul Tecău, îl salut, dar și-a bătut joc de munca noastră, a multor primari PSD. Nu l-am pus eu să facă dragoste prin telefon. Dacă ai luat-o, ce să mai… Du-ți crucea, dacă ești prost! Nu te apuca să te răzbuni!”, a mai declarat primarul comunei Albota, Ion Dumitru.

Primarul Boțârcă: „Lui Paraschivescu i-am spus că este un derbedeu”

Gheorghiţă Boţârcă, primarul oraşului Topoloveni, martor în acelaşi dosar, a evitat discuţiile cu Paraschivescu pe holurile judecătoriei Piteşti.
„Mă chemaseră afară colegii mei să-mi spună mie despre nu ştiu ce afirmaţii ale ăstuia (nr. Parschivescu), iar eu nu am mai acceptat să stau acolo. Am intrat înapoi în sală. Eu i-am spus că este un derbedeu şi cum a vorbit şi altă dată, la fel putea să vorbească şi acum despre un om (despre Alina Nicolau, n.red). Pentru mine, n-are nicio relevanţă ce spune Paraschivescu. De-aia am şi plecat, n-am stat la discuţia asta”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, primarul comunei Topoloveni, Gheorghiţă Boţârcă.

Ce spune Alina Nicolau despre afirmaţiile lui Paraschivescu

4 Alina NicolauŞefa Regiei Judeţene de Drumuri, Alina Nicolau, neagă că ar fi realizat vreo intermediere financiară între Florin Tecău şi patronul Atac de Argeş, Florin Paraschivescu. „Nu i-a dat niciodată nimic prin intermediul meu. Nu am avut nicio treabă cu acest individ (nr. – Florin Paraschivescu). A venit de câteva ori şi am avut nişte discuţii în legătură cu articolele pe care le-a scris. Nu mi-a cerut bani, i-am spus doar că scrie aberaţii. Nu scria efectiv despre Regie, ci despre contractele pe care Regia le avea cu diverşi constructori, în ideea în care, probabil, acei constructori se sesizau sau îi deranjau foarte mult articolele”, a explicat, pentru Jurnal de  Argeş, Alina Nicolau.

Florin Tecău: „Nu ştiu despre ce e vorba”

4 TecauŞi Florin Tecău neagă afirmaţiile lui Paraschivescu: „Am mai auzit problema asta şi am mai spus o dată că nu e nimic adevărat. Nu ştiu despre ce e vorba şi ce vrea să spună… N-am ce să comentez, de ce să intru în discuţii cu cineva care face nu ştiu ce afirmaţii”, a declarat fostul preşedinte al CJ Argeş, Florin Tecău.
Jurnal de Argeş a încercat să-l contacteze telefonic și pe Florin Paraschivescu, însă un apropiat al acestuia a precizat că este plecat din ţară.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii