Web Analytics
scris miercuri, 11.09.2024

Primul clopoţel a sunat în Argeş a curvăsăreală

Noul an de învățământ a început în Argeș sub semnul curvăsărelii. Un ditamai scandalul sexual a acoperit cu rezonanța sa primul clopoțel, zgâlțâind din toate încheieturile fotoliul inspectorului școlar general Dumitru Tudosoiu. Șeful școlii argeșene, om însurat și cu copii, a apărut deja pe „rețele”, în publicația on line Argeș Plus, în toată splendoarea lui de „lover boy”, reclamat de amanta cu care – spune ea – se iubea pe unde putea – termen potrivit, zic unii – adică inclusiv pe la birou, printr-un bloc ori pe la un hotel, în camere luate cu ora.

Primul clopoţel a sunat în Argeş a curvăsăreală

Amantlâcul ăsta bubuie, iată, la puțin timp după un altul, care – în iulie-august – a zguduit Casa Studentului din Pitești. Acolo unde, directorul instituției, Daniel Ionescu, este cercetat pentru viol asupra unei minore, acum elevă în clasa a XI-a a unui liceu de top din Pitești. Dosarul respectiv a fost trimis la Parchet.
Ce putem spune? Scandaluri de acest gen ne mai lipseau! De parcă nu era de ajuns că școala e privită cu suspiciune, critici numeroase referindu-se la calitatea cadrelor didactice și la conținutul orelor de studiu! De parcă nu erau suficiente manifestările ieșite din comun ale elevilor, violente, adică bătăile dintre băieți și dintre fete, asalt cu cuțitul asupra unui cadru didactic și așa mai departe!

În „România educată” a președintelui Klaus Iohannis, Școala, care trebuia și trebuie să fie verigă de educație a unui neam, a ajuns, iată, într-o situație penibilă, asta și din cauza unor cadre didactice care nu-i mai seamănă în niciun fel „domnului Trandafir”, adică acelui dascăl dedicat copilului, creșterii și devenirii sale frumoase și sănătoase. Excesele de astăzi ale unor profesori, imagini sau can-canuri cu șeful lor, persoană publică, cu pantalonii în vine chiar la birou, dăunează clar exigențelor din învățământ, alea care mai sunt.
Există o adevărată prăpastie între elevii interesați de a învăța și cei care vin la școală să povestească ce isprăvi au mai făcut seara sau noaptea la vreo terasă ori despre cuceririle lor amoroase. Când vezi ce comportamente au unii dascăli, până la nivel de vârf, când vezi cât de putred e sistemul de învățământ, aproape că nici nu te mai miră că tinerii de azi nu mai au nicio pornire de a face ceva cu viața lor, cu viitorul lor. Ba chiar se simt confortabili: nu-și asumă nimic, nu vor responsabilități, nu au curaj să pornească pe propriile picioare, se complac în mediocritate.

Citește și Gata cu politica, domnule prefect!

Citește și Doamnă doctor, „nimeni în faţa ta” e, totuşi, cineva! E om!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...