Web Analytics

„Primera Colizion” la Bradu. Primarul Stroe nu mai finanţează Atletic Bradu, echipa lui Frătică

de | 11.05.2017 12:37 | Sport

13 Fratica01Dacă nu era, poate nu se povestea! Toate se întâmplă la Bradu! Aici există o echipă de fotbal numită Atletic Bradu, care evoluează în Liga a III-a, dar mai nou autoritățile locale vor înființarea unei noi echipe care să joace în Liga a V-a și care să se numească… Real Bradu. Inițiativa aparține primarului Dănuț Stroe, care nu vrea să sponsorizeze în continuare pe Atletic Bradu, echipă înființată de fostul primar și actualul vice Florin Frătică. Iată ce spun despre această situație primarul și viceprimarul, o situație atipică la nivel național, chiar și internațional…

„Nu văd rostul acestei noi echipe, eu știu cât ne-am chinuit să ajungem în Liga a III-a”

Florin Frătică, viceprimar Bradu: „Primăria Bradu are o echipă de fotbal, dar dorința dlui primar este aceea de a mai înființa o echipă, un club… Din câte am înțeles se dorește o societate comercială de utilitate publică care să fie un nou club care să înceapă din Liga a V-a… Eu m-am opus acestui proiect, Real Bradu… Bugetul este aprobat pentru finanțarea echipei Atletic Bradu și trebuie să finanțăm echipa pentru că altfel riscăm penalități foarte mari din partea LPF, dar la anul nu știu ce se va întâmpla… Această hotărâre vine din partea Consiliului Local, la propunerea primarului, dar noi vom insista să susținem pe Atletic în continuare. Au fost mai multe discuții pe această temă, dar pe mine nu mă interesează acum… Sunt din nou tătic! Eu oricum nu văd rostul acestei noi echipe, eu știu cât ne-am chinuit să ajungem în Liga a III-a, cu multe sacrificii, cu un parcurs de aproape 10 ani… Am susținut această echipă inițial personal, apoi, într-un final, din partea Primăriei și am ajuns aici cu sacrificii foarte mari, cu cheltuială… Nu cred că ei vor reuși să ajungă aici prea devreme… Atletic Bradu nu e a mea, ci a Consiliului Local Bradu!”.

„Atletic nu este un club de drept public, nu este al Primăriei, ci este un club privat!”

Dănuț Stroe, primar Bradu: „M-a determinat să fac acest lucru și anume să înființez o nouă echipă pentru că așa cum se știe controlul făcut de anul trecut de Curtea de Conturi, clubului Atletic Bradu i s-a impus să găsească sponsorizări în valoare de două miliarde și ceva pe ultimii doi ani de zile. Nu este un club de drept public, nu este al Primăriei, ci este finanțat într-adevăr de Primăria Bradu. Este un club privat! Atâta timp cât nu este un club al Primăriei și este un club privat, dar există hotărâre a Consiliului Local de a fi finanțat, conducerea clubului nu face ce vrea cu banii ăia? Președintele clubului este fostul primar Florin Frătică și vicepreședinte este Cristi Soare. Consiliul Local Bradu a decis prin hotărâre să finanțeze până la terminarea campionatului pe Atletic și după aceea pot folosi baza sportivă, dar trebuie să-și găsească sponsori… Noi vom pleca cu Real Bradu din Liga a V-a pentru că sunt mulți copii din comună care vor să joace fotbal, handbal, baschet etc. Noi am pus mai multe secții: fotbal, handbal, baschet, volei, șah și gimnastică. Legal nu se poate ca Atletic să fie finanțată de Primăria Bradu”.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii