Web Analytics

Primele vaporașe circulă pe Bega. Transportul public fluvial în Timișoara este din nou posibil cu bani de la UE

de | 24.10.2018 14:08 | Actualitate

Timișoara poate deveni primul oraș din România mileniului III cu transport public fluvial, la capătul unui lung și anevoios traseu, ce a redat speranța navigabilității Canalului Bega. De peste două săptămâni deja, vaporașele Glad, Decebal și Burebista fac curse regulate, între orele 7 și 18, pe traseul stabilit între Uzina de apă și fabrica Solventul, oprindu-se după un algoritm orar în cele nouă stații marcate pe Bega. Doar în prima săptămână au circulat cu vaporașele proaspăt inaugurate aproximativ 5000 de pasageri. Prima cursă a înregistrat la capăt un singur călător, dar mulțimea alcătuită din oamenii primăriei și jurnaliști a dat un aer festiv momentului.

Citește tot articolul pe: Banatul Azi 

Articol realizat pentru www.PressHub.ro/BaniEuropeni de Banatul Azi în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii