Primele precizări făcute de Dacia după atacul cibernetic

de | 13.05.2017 11:16 | Actualitate

dacia

Activitatea la Uzinele Dacia de la Mioveni a fost întreruptă parțial, sâmbătă, 13 mai, în urma unui atac cibernetic care a afectat unele dintre sistemele informatice, potrivit unui comunicat al companiei. Grupul Dacia-Renault a fost afectat de atacul ransomware WannaCry ce a afectat începând de vineri, 12 mai, circa 100 de țări și zeci de mii de computere. Uzina de la Mioveni a întrerupt lucrul sâmbătă, în jurul orei 2:00, toate sistemele fiind blocate.

“O parte a activității de producție a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectată de disfuncționalități ale sistemelor informatice și mai mulți angajați au fost trimiși înapoi la domiciliu, în cursul dimineții de sâmbătă, 13 mai. Măsura a fost luată pentru a preveni extinderea disfuncționalităților care, la o primă vedere, sunt o consecință a atacului cibernetic ce a avut loc la nivel global”, se precizează în comunicatul transmis de Direcția Comunicare din cadrul Grupului Renault România şi citat de Agerpres.

Conform aceleiași surse, pe platforma de la Mioveni a fost convocată o celulă de criză care urmărește evoluția situației.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii