Web Analytics

Primarului Piedone i s-a făcut viză de flotant la Priboieni

de | 4.12.2014 13:27 | Dezvăluiri

# Raportul secretizat al IGPR despre mafia permiselor din Argeş (12)
La Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanei Topoloveni au fost verificate 345 de cereri privind schimbarea domiciliului și 41 de cereri privind acordarea vizelor de reședință pentru perioada 01.01.2006(!) – 13.06.2008. Inspectorii au identificat mai multe situații clare de nerespectare a legii de către persoane care au favorizat obținerea de vize pentru cetățeni din afara județului al cărui scop era… permisul auto. Printre aceștia din urmă s-a aflat, după cum rezultă din Raportul IGPR, primarul sectorului 4 București, Cristian Victor Popescu Piedone, acesta stabilindu-și domiciliul pentru o perioadă, pe raza unui post de poliție (Priboieni) arondat Topoloveniului.
Din documentul secretizat al Corpului de Control Intern al IGPR rezultă clar care sunt vinovații și faptele lor. Astfel, cererea pentru acordarea vizei de reședință din 19.01.2006 a Laurei Popa din Bacău, avea aplicată ștampila Postului de Poliție Călinești cu ștampila agentului șef Antonică Ion, la rubrica denumită generic „certific identitatea persoanei”, deși solicitarea nu îi era adresată instituției din care făcea parte. Polițistul a  menționat că după semnare și ștampilare a înmânat persoanei cererea pentru a-i servi la acordarea vizei de reședință. De altfel, s-a constatat că agentul șef Antonică Ion și agentul șef Ovidiu Dumitrică, lucrători în cadrul posturilor de poliție coordonate de Poliția orașului Topoloveni, nu au respectat procedurile legale cu privire la înregistrarea și circuitul documentelor, reglementate de ministerul de resort, depășindu-și totodată atribuțiile de serviciu prin faptul că au desfășurat activități pentru care nu existau obligații legale. În scopul identificării și altor situații de implicare a organelor de poliție în intermedierea dintre solicitanți și funcționari ai SPCEP Topoloveni, s-a procedat la audierea tuturor găzduitorilor care au stabilit domiciliul la adresa lor pentru două sau mai multe persoane. Audierile au scos în relief mai multe indicii cu privire la implicarea unor persoane din orașul Topoloveni și comunele limitrofe în acest fenomen, relevante fiind declarațiile în care se menționa că au fost primite în spațiu persoane din alte județe cu scopul ca acestea să-și poată obține permis de conducere în Argeș.

Două persoane au luat în spațiu 20 de cetățeni din alte județe

Au fost și proprietari care au declarat că au luat în spațiu persoane a căror identitate nu o cunosc, cu scopul de a primi diverse sume de bani cu titlul de chirie sau pentru a le facilita angajarea în județul Argeș. Proprietarii imobilelor au declarat că persoanele nu au locuit niciodată sau au locuit doar o scurtă perioadă de timp la adresele respective. Din verificări au fost stabilite două persoane care au luat în spațiu 20 de cetățeni din alte județe, ce ulterior au obținut și permis auto, chiar și un instructor auto din comuna Priboieni. Un alt localnic din comuna Priboieni, Constantin Grigoroiu, a declarat că la adresa sa și-a stabilit temporar domiciliul, în același scop, Cristian Victor Popescu Piedone, nimeni altul decât primarul sectorului 4  București. Din verificările efectuate la Poliția orașului Topoloveni a rezultat că în perioada 15.11.2007-27.03.2008 lucrătorii posturilor de poliție Rătești, Botești și Leordeni au înaintat către IPJ Argeș trei rapoarte informative privind activitatea a două salariate din comuna Leordeni. Ulterior, celor două li s-a întocmit dosar penal pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu.
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii