Web Analytics

Primarul Virgil Baciu vrea să fie „la înălțime”, pe Moldoveanu: „Cununia are loc vineri, noi facem o chestiune simbolică pe munte”

de | 12.09.2019 14:35 | Actualitate

Doi tineri din comuna Corbi își unesc destinele pe cel mai înalt vârf muntos din țară, vârful Moldoveanu, la 2544 metri. Cununia civilă va avea loc sâmbătă, 14 septembrie, în prezența primarului comunei Corbi, Virgil Baciu. Acesta răspunde „cârcotașilor” care spun că ziua aleasă este de rău augur pentru căsătorii (Ziua Crucii – 14 septembrie, n. red.).

„Cununia are loc vineri, noi facem o chestiune simbolică pe munte”

„Eu nu pot să stabilesc căsătoriile civile sau cununiile oamenilor. Nu mergem să chefuim, mergem să oficiem o căsătorie simbolică. Din punct de vedere legal, trebuie să semnezi documentul în primărie. Efectiv, cununia are loc vineri, noi facem o chestiune simbolică, în care mergem pe munte, îi mai întrebăm o dată, le citim, îmi pun eșarfa, ne îmbrăcăm în costume populare. Din punctul meu de vedere, nu este o problemă și cred că Dumnezeu nu se supără că două destine se unesc într-un mod atât de natural și de frumos. Dacă este păcat, ne rugăm la Dumnezeu să ne ierte”, a declarat primarul din Corbi pentru Jurnalul de Argeș.

Nu este pentru prima dată când primarul Virgil Baciu urcă pe cel mai înalt vârf din țară.

„Eu am mai urcat când eram copil, aveam vreo 14-15 ani și am mai urcat și acum 2 ani de zile. Acum vreau să urc, din nou, cu un alt scop. De cucerit vârful, l-am cucerit. Vreau să fiu un primar la înălțime, la propriu”.

Viitorii miri, Ion Lucian Mira și Iulia Georgiana Mărtoiu se cunosc cu primarul de mult timp. Ea este medic veterinar, iar el este profesor de sport în Câmpulung.

„Chiar acum 2 ani de zile am fost împreună cu mirele pe Moldoveanu, s-a întâmplat să facem parte din același grup. El a mai urcat și ulterior, dar și înainte. Noi ne cunoaștem destul de bine, în special cu mirele. Eu am mai oficiat căsătorii de genul acesta, în cadru natural sau la biserica rupestră, el a vrut să fie mai wow decât ceilalți. Din câte am aflat, este o premieră”, a mai spus primarul.

Oricine este invitat să participe. Vor fi două trasee, unul pe Valea Rea, iar altul pe Malița. Primarul recomandă celor cu mașini de teren să aleagă traseul Malița, iar celor cu condiție fizică bună, Valea Rea.

„Cel de pe Valea Rea este mai accesibil până la stana lui Burnei și de acolo este mai scurt, dar mult mai abrupt și greoi. Mai este un traseu pe Malița, dar acolo trebuie să ai mașini off road, pentru că traseul te duce la o altitudine foarte mare, dar nu aproape de vârf. De acolo, traseul cu piciorul este mai lung decât cel de pe Valea Rea, dar nu atât de abrupt. Pentru mine a fost o bucurie, mă bucură foarte mult acest lucru, am zis să facem ceva ieșit din cotidian. Sa dea Dumnezeu să avem vreme bună, să ajungem cu bine, sănătoși, neaccidentați și să ne întoarcem la fel de bine”, a încheiat primarul Virgil Baciu.

Mari TUDOR

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii