Web Analytics

Primarul Ţâroiu a inclus pe lista de realizări din 2016 un număr de 20 de divorţuri şi o reţea de apă nefuncţională

de | 16.02.2017 11:48 | Politica si Administratie

18 01# Câmpulungul e la pământ, dar primarul are realizări!!!

Bugetul Câmpulungului a pierdut anul trecut 23,8 milioane de lei (pentru cei încă nefamiliarizaţi cu suma în lei noi asta înseamnă 238 de miliarde de lei vechi), adică echivalentul veniturilor proprii dintr-un an bugetar. Peste opt milioane s-au dus la Ministerul Dezvoltării, fiind returnaţi pentru lucrările efectuate la proiectul dezastruos de reabilitare a centrului istoric, iar cincisprezece milioane au fost folosite pentru acoperirea deficitului secţiunii de dezvoltare a bugetului pe 2016 (fapt deja asumat de Consiliul Local). Şi la aceştia se mai adaugă şi banii daţi unei firme pentru lucrări suplimentare, sumele alocate pentru refacerea unui drum reabilitat şi apoi crăpat, plus vreo două sute de mii obţinuţi în instanţă de Institutul Naţional al Patrimoniului.
Deşi dezastrul pândeşte şi vizează deja şi bugetul, primarul Liviu Ţâroiu a făcut un paravan printr-o listă impresionantă de realizări aferente anului în care a fost ba primar interimar, ba viceprimar, ba primar ales. A ieşit un fel de raport de activitate din care nu lipsesc nici formulările tipice unei campanii electorale. Printre altele, iată cu ce se laudă Ţâroiu, precizând şi faptul că „se înregistrează rezultate mult mai bune decât la raportul precedent”:
– un şanţ beton pe Calea Târgoviştei;
– hidrant pe Petre Zamfirescu;
– 450 de avertismente verbale date la manifestări cultural-sportive;
– 748 de decese şi 20 de divorţuri;
– ridicări borduri la cotă;
– daruri sub formă de dulciuri pentru copiii din grădiniţe.
În mod surprinzător, raportul nu include achiziţionarea a patru autoturisme Dacia Sandero, deşi prevede inclusiv cumpărarea unei imprimante multifuncţionale, şi nici organizarea primei ediţii a „Toamnei muscelene”, manifestare cu denumire identică celei consacrate de mulţi ani, caz în care s-au născut suspiciuni de dublă finanţare. Iar ca totul să fie pe un „trend ascendent”, după cum el însuşi precizează, Ţâroiu a strecurat printre realizări extinderea reţelei de apă pe Valea Bărbuşii. Reţeaua există, însă nimeni nu se poate racorda la aceasta, alimentarea funcţionând printr-o conductă „privată”. Mai mult, primarul se laudă cu finalizarea lucrărilor la sursa de rezervă de alimentare cu apă, deşi nu a tăiat panglica. Dacă rezerva era gata, sigur o inaugura cu fast, fiindcă a fost realizată în doi ani în loc de două-trei luni, aşa cum i-a cerut Prefectura după avaria din martie 2015.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii