Web Analytics

Primarul Jenica Dumitru: „Nu era nevoie de aprobarea Consiliului Local pentru modificarea tarifului la colectarea gunoiului”

de | 24.05.2018 10:24 | Politica si Administratie

18 jenica# Decizie controversată la Ştefăneşti

Act adițional nr. 6 din 13.12.2017 la contractul cu nr. 87/03.01.2013 încheiat între Primăria Ștefănești și operatorul de salubritate SC Salubritate 2000. Primăria Ștefănești, prin primarul Ioana-Jenica Dumitru, a modificat un articol din contractul amintit, astfel încât, începând cu luna ianuarie 2018, beneficiarii serviciilor de salubritate din oraș vor avea tarife diversificate. Este vorba despre un total de 11.000 beneficiari, dintre care 5.287 plătesc pentru colectare un tarif de 2,59 lei (fără TVA), iar 5.713 persoane plătesc serviciile de colectare la un tarif de 5,89 lei (fără TVA). Dintre acestea, 984 persoane sunt din zona blocurilor Ștefănești (Asociații de Proprietari și persoane fizice). În continuare, actul adițional cuprinde  graficul de colectare” din poartă în poartă” pentru cetățenii din zonele Zăvoi, Valea Mare, Streaua și Enculești, inclusiv străzile adiacente. Actul este semnat și de funcționari ai UAT Ștefănești, respectiv secretarul Georgeta Ion, juristul Carmen Neșu, contabilul-șef Alina Mihalcea și angajatele din compartimentul de mediu, respectiv Roxana Enache și Mădălina Smaranda, însă sunt voci care spun că actul adițional a fost încheiat, în mod anormal, în absența existenței unei hotărâri de Consiliu Local, netrecând, deci, prin legislativ.
  „Primăria Orașului Ștefănești are până la acest moment mai multe acte adiționale la contractul cu firma de salubritate. În ceea ce privește actul adițional din 13.12.2017, facem următoarele precizări: acordul Consiliului Local pentru aprobarea unui act adițional se solicită doar în anumite condiții, prevăzute de legea administrației publice locale, atunci când sunt vizate interese generale ale comunității. În speța de față este vorba despre un număr de cetățeni care au înaintat Primăriei Ștefănești o solicitare la care au anexat un tabel cu nume și semnături prin care au cerut schimbarea modului de colectare a deșeurilor menajere, mai exact au cerut să nu mai ducă gunoiul la platforma de gunoi, ci să primească pubele individuale. În cadrul solicitării lor, ei au precizat și și-au dat acordul, odată cu modificarea  modului de colectare de la platforme la pubele, în speța de față fiind vorba despre voința proprie a cetățenilor și de solicitarea lor expresă, mai ales că este vorba despre un număr mic de persoane, nu a fost nevoie de acordul Consiliului Local în cazul în care administrația publică locală ar fi impus un alt preț pentru toți locuitorii orașului, ceea ce nu este cazul”, precizează primărița Ioana-Jenica Dumitru.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii