Primarul Gentea, precizări despre majorarea impozitului pentru clădirile neîngrijite

de | 18.11.2021 20:44 | Actualitate

30 noiembrie, termen final pentru piteștenii cu terenuri/ clădiri neîngrijite

Primăria Piteşti a aprobat, încă din luna mai a.c., majorarea impozitului cu 500 % pentru clădirile şi terenurile neîngrijite din municipiu. În acest sens, s-a format o comisie mixtă de control care s-a deplasat în teren pentru identificarea imobilelor/terenurilor neîngrijite, fotografierea acestora și pentru întocmirea unor note de constatare.

Într-o conferință de presă din luna august, primarul Cristian Gentea a anunțat că au fost date în jur de 150 de notificări până atunci. Aflăm că 76 dintre aceste notificări au fost date pentru clădirile neîngrijite, iar termenul pentru respectarea obligațiilor este 30 noiembrie.

Până la acea dată, proprietarii clădirilor neîngrijite trebuie să își îndeplinească obligațiile din somația primită, în caz contrar li se majorează impozitul în anul fiscal următor celui în care s-a adoptat hotărârea individuală de majorare. Procedura completă se regăsește AICI.

“Imediat după 30 noiembrie reluăm, facem procesele verbale de constatare, cu poze, le transmitem Direcției de Taxe și Impozite cu fiecare dosar în parte și au timp o lună de zile să treacă la aplicarea prevederilor hotărârii noastre”, a atenționat primarul Cristian Gentea în cadrul ședinței de Consiliu Local de joi, 18 noiembrie.

Regulamentul prevede ce se întâmplă în cazul în care proprietarii comunică îndeplinirea obligațiilor din somație după ce impozitul a fost majorat. Comisia se deplasează la fața locului pentru constatarea situației. Procesul verbal de constatare este înaintat Direcției de Impozite și Taxe Locale, care va propune spre adoptare Consiliului Local proiectul de hotărâre de încetare a aplicabilității hotărârii de majorare a impozitului pe terenul/clădirea respectivă, dar începând cu 1 ianuarie a anului fiscal următor.

Citește și Piteștenii cu terenurile și clădirile neîngrijite au fost notificați de Primărie

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii