Web Analytics

Primarul de la Domneşti confirmă: prefectul i-a arătat poze pe telefon şi i-a cerut să-i identifice pe contestatarii lui Liviu Dragnea

de | 6.06.2019 13:40 | Dezvăluiri

# Incredibil! Mărturia ce poate atrage demiterea prefectului # Deși spune că „a fost o simplă recunoaștere”, edilul PSD Gabi Zăvoianu adaugă și că „domnul prefect s-a arătat curios de unde sunt protestatarii, cum sunt…”
Vasile Grigoroiu, consilier local PNL la Corbi, a ieșit joia trecută în fața mass-media locale, la conferința județeană a organizației de partid. Acesta a relatat cum, după ce i-a strigat „Hoțule!” lui Liviu Dragnea când acesta a fost în campanie în comuna lui, la scurt timp l-au călcat Garda Forestieră, Poliția Silvică și ANAF-ul, deși este doar un mic producător de sobe de teracotă.

Grigoroiu: „Dânsul este informator sau prefect?”

„Mă simt intimidat de toate controalele astea care au venit în mai puțin de o săptămână și mi se pare anormal ca instituțiile statului să se lase folosite în felul acesta de capriciile unui om politic, indiferent cine este acela. Eu sunt 100% în regulă! Din discuţiile cu dânşii, am aflat că de la nivel înalt a venit ordinul şi au avut ca directivă să fiu controlat la sânge. Mi-au explicat faptul că nu au încotro, că e ordin venit de sus”, a spus Grigoroiu.
Mai mult, acesta a declarat că prefectul Emilian Dragnea s-a interesat despre soarta sa la primarii din zonă, dorind să-i depisteze pe cei care l-au huiduit Liviu Dragnea la vizita acestuia în Argeș. „S-a auzit mai întâi un zvon cum că s-ar fi dus domnul prefect Dragnea cu imaginile la primarii din zonă, pentru a afla cine este persoana care l-a huiduit pe Liviu Dragnea în satul Stănești. Este vorba despre domnul Gabi Zăvoianu, primarul de la Domnești, care mi-a confirmat. Eu, când am aflat de acest zvon, l-am sunat imediat pe domnul primar de la Corbi, Virgil Baciu, și l-am întrebat dacă așa este. Domnul Baciu mi-a spus că o să se informeze la colegii primari din zonă, apoi m-a sunat și mi-a confirmat faptul că este adevărat. Domnul Zăvoianu a venit, a stat de vorbă cu mine și mi-a spus exact ce i-a zis domnului prefect, că mă cunoaște ca persoană, cu ce mă ocup și că nu sunt din localitatea dânsului. Părerea mea e că este un abuz din partea domnului Dragnea. Deci, dânsul este informator, până la urmă, sau prefect?”, a întrebat omul de afaceri din Corbi.

Primarul din Domnești: „A fost într-un cadru public, la intrarea în Prefectură, înainte de ședința Colegiului Prefectural”

Cum e destul de gravă fapta de care e acuzat prefectul, l-am sunat pe primarul de la Domnești, pe dl. Gabi Zăvoianu, ca să ne confirme sau să ne infirme episodul. Cităm: „Nu a fost într-un cadru privat, a fost într-un cadru public, la intrarea în Prefectură, înainte de ședința Colegiului Prefectural. Domnul prefect s-a arătat curios de unde sunt protestatarii, cum sunt, atâta tot. Dânsul (omul Vasile Grigoroiu, n.red.) acuză nefondat, așa cred eu. De la o recunoaștere, să ajungă la altele… Totul a fost în public, erau și ziariști și primari acolo, era înainte de ședința de Colegiu Prefectural, știți cum e, toți trec pe lângă domnul prefect să dea mâna, ne salutăm, ne întrebăm de una, de alta și, la un moment dat, am discutat și de chestia asta”.

„Erau niște fotografii pe telefonul dumnealui ce ne-a arătat domnul prefect”

L-am întrebat pe primarul de la Domnești pe cine anume i-a cerut prefectul să identifice pe înregistrare, iar acesta ne-a răspuns: ”Nu, nu era o înregistrare ce ne-a arătat domnul prefect. Erau fotografii pe telefonul dumnealui”. L-am întrebat pe Gabriel Zăvoianu și de ce i s-a adresat tocmai lui prefectul pentru a-i identifica pe cei care l-au huiduit pe Liviu Dragnea: ”Domnul primar Baciu, de la Corbi, cred că nu a fost la colegiul respectiv, așa că eu eram cel mai aproape de zona unde s-a întâmplat, la doi kilometri unde a fost incidentul. Și știam că sunt oameni din zonă. Am spus că îi știu pe cei pe care i-am recunoscut, două persoane, trei persoane. Domnul Baciu a aflat de la niște ziariști ce am vorbit cu dl. prefect. Deci, nu a fost o discuție a mea în cabinet la domnul prefect sau într-o ședință. Nu aveam niciun motiv să discutăm în ședință lucrurile astea. Nu ne-am ascuns de anumite priviri, a fost o discuție pe holurile Prefecturii. Pe hol, înainte de începerea Colegiului Prefectural, deci nu a fost pe ordinea de zi…”
Practic, primarul din Domnești confirmă că prefectul i-a cerut să îi identifice pe cei care i-au strigat ”Hoțule!” lui Liviu Dragnea. Iar faptul că, la scurt timp, omul de afaceri respectiv a fost ”călcat” de tot felul de controale din partea instituțiilor statului nu ni se pare a fi chiar o coincidență. Asta în ciuda unei explicații sumare a prefectului, care a declarat în presă că ”sunt doar simple speculații și Instituția Prefectului nu se ocupă cu așa ceva”. Ba chiar cu așa ceva se ocupă, dacă citim și recitim declarația primarului din Domnești.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii