Web Analytics

Primarul din Topoloveni, despre redeschiderea şcolilor: „Am achiziţionat bănci individuale şi scaune, ca să nu mai folosim băncile duble”

de | 28.08.2020 10:31 | Politica si Administratie

Toate școlile se pregătesc pentru începerea cursurilor. În Topoloveni, primarul Gheorghiță Boțărcă a gândit și a pus deja în aplicare câteva măsuri menite să asigure atât posibilitatea organizării lecțiilor față-n față, cât și siguranța tuturor participanților. „În primul rând, am adoptat metoda prezenței copiilor la școală. Pornind de la a asigura spații și partea de dotare, ne-am gândit și am achiziționat bănci individuale și scaune, ca să nu mai folosim băncile duble. Le-am mai dat încă 5 săli de clasă la Liceul Tehnologic și la Școala Gimnazială, în felul acesta am mărit numărul de clase în care să își ducă copiii. Discutăm acum cu părinții și directorii șolilor, aș vrea să facem un decalaj de program. De exemplu, clasa a V-a să vină la 8, clasa a VI-a la 8:15 și să nu se mai intersecteze copiii în spațiile comune.”

Gheorghiță Boțârcă: „Eu mi-am făcut actul de administrație și de campanie m-am ocupat mai puțin”

Primarul este optimist în privința alegerilor din septembrie. „Partea aceasta de campanie mai puțin m-a interesat, îi interesează pe ceilalți, eu mi-am făcut actul de administrație și de campanie m-am ocupat mai puțin. Ce să fac, să alerg cu tabloul prin oraș? Mă știe lumea de 30 de ani.”
Ce proiecte are în derulare primarul Boțârcă? „Am 257 de locuințe deja aprobate, contracte de execuție făcute și să le construim o rețea stradală către locuințele acestea și către șoseaua națională; am Liceul Tehnologic deja în faza de precontractare la ADR SUD Muntenia, am contracte încheiate pentru rețeaua de piste de bicicletă, pietonale pe drumul național și județean, cu coborârea rețelelor de telefonie, cablu, curent subteran și eliminarea stâlpilor și tot ce ține de treaba asta, tot prin ADR SUD Muntenia. Un alt proiect european de aproape 5 milioane de euro, în evaluare acum, probabil că în vreo lună desemnăm câștigătorul.”
Noul virus nu va fi un obstacol în calea votanților. Din experiența avută ca primar, Gheorghiță Boțârcă spune că „undeva la 40-50% dintre alegători se prezintă la vot. Și altădată, când nu erau microbi, gripă, tot undeva la jumătate veneau la votare. Cred că tot aceia vin sau mai mulți, nu e niciun impediment”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii