Primarul din Corbeni, înregistrat în birou când îi cere patronului de la Hotelul Piscul Negru să-i asigure servicii de curăţenie a cabanei

de | 9.01.2020 14:33 | Dezvăluiri

# Dosarul înregistrărilor postate pe YouTube cu edilul Virgil Mateescu (foto sus) # Într-una dintre înregistrările apărute pe internet, primarul Virgil Mateescu confirmă că a fost în vacanțe în Antalya cu omul de afaceri Vasile Surdu # Acesta e nu doar patronul Hotelului Piscul Negru de pe Transfăgărășan, ci și al unei firme ce are contracte cu Primăria Corbeni # Din înregistrări reiese limpede ce servicii îi cere primarul din Corbeni omului de afaceri Vasile Surdu # Principalul bănuit că ar fi făcut înregistrările ce fac și obiectul unui dosar la poliție este vicele Petre Nedelea # Viceprimarul îl acuză pe primar și că i-a interzis să sune la 112 în legătură cu transportatorii de lemne opriți cu poliția în trafic și care sunt în neregulă

Izbucnit acum două luni, în noiembrie 2019, scandalul înregistrărilor ilegale din biroul lui Virgil Mateescu, primarul de la Corbeni, este departe de a se fi încheiat. Viceprimarul Petre Nedelea, unul dintre cei bănuiți că ar avea legătură cu înregistrările din biroul primarului, acuză că edilul-șef i-a retras toate atribuțiile și confirmă că relațiile dintre ei doi, amândoi colegi în PSD, s-au răcit la maximum. Mai mult, vicele Petre Nedelea confirmă și că va candida la Primăria Corbeni în acest an împotriva colegului său de partid.
Legat de înregistrările ilegale, Poliția Argeș a deschis un dosar penal de mai bine de două luni în acest caz, însă dosarul nu a fost până acum finalizat. Surse judiciare ne-au declarat că dosarul este în lucru la secția de Poliție Rurală Albeștii de Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.
Deși înregistrările au fost șterse între timp de pe YouTube, Jurnalul de Argeș a reușit să intre în posesia unei mari părți a acestora. În mai multe dintre ele se face referire la relația strânsă dintre primarul Mateescu și omul de afaceri Vasile Surdu, proprietarul Hotelului Piscul Negru de pe Transfăgărășan și totodată patron al unei firme din Curtea de Argeș ce are contracte cu Primăria Corbeni. Într-o conversație avută cu angajata unei agenții de turism, edilul-șef de la Corbeni dezvăluie că a fost în concediu în Antalya tocmai cu familia omului de afaceri Vasile Surdu, abonat la contractele Primăriei Corbeni.

Viceprimarul Petre Nedelea: ”Domnul Mateescu mi-a luat absolut toate atribuțiunile ca viceprimar”

Am început prin a-l întreba pe primarul de la Corbeni dacă are informații suplimentare legat de dosarul înregistrărilor ilegale din biroul său. Foarte expeditiv, Virgil Mateescu ne-a spus: ”Nu știu nimic, nu m-a mai chemat nimeni să dau declarații legat de acel dosar”.
Însă viceprimarul Petre Nedelea a fost mult mai deschis în a vorbi despre acest scandal al înregistrărilor: ”Pe mine nu m-a întrebat nimeni de la Poliție. În orice caz, eu de abia îi aștept pe cei de la Poliție să vină, ca să îi întreb ce au făcut cu sesizările pe care le-am trimis acum mai bine de doi ani și care nici măcar nu au fost luate în seamă. Sesizările nu au legătură cu activitatea domnului primar. Relația mea cu domnul primar este extrem de rece. Domnul Mateescu mi-a luat absolut toate atribuțiunile ca viceprimar. Mi-a luat inclusiv atribuțiunile pe care le aveam conferite prin lege ca viceprimar. În momentul în care domnul primar a fost întrebat în Consiliul Local de ce nu mă lasă să îmi fac activitatea, a răspuns că statul de funcțiune și atribuțiunile se vor aplica începând cu noul viceprimar. Domnul primar a mai spus legat de mine că orice problemă am să i-o adresez în scris. Eu am numeroase referate făcute către domnul primar și la niciunul nu am primit răspuns. Aceste reacții ale domnului primar au început din momentul în care eu mi-am manifestat intenția fermă de a candida la Primăria Corbeni în 2020, l-a deranjat asta. Domnul primar vrea să își conserve poziția pe care o are și realizările zero pe care le are”, spune viceprimarul Petre Nedelea.

Înregistrările confirmă relația strânsă a primarului cu patronul Hotelului Piscul Negru de pe Transfăgărășan

Vă prezentăm în cele ce urmează câteva fragmente relevante din înregistrările apărute, înregistrări în care primarul de la Corbeni este personajul principal.
Într-una dintre înregistrări, primarul Virgil (Remo) Mateescu are o convorbire cu Vasile Surdu, managerul firmei Dioda din Curtea de Argeș și patronul Hotelului Piscul Negru, aflat aproape de o cabană deținută chiar de către primar. Primarul e îngrijorat de pagubele produse de o furtună și îl întreabă la un moment dat pe Vasile Surdu legat de cabana sa: ”Pe la mine a rupt ceva pe jos?” După câteva minute, același Virgil Mateescu îi spune lui Vasile Surdu: ”Sâmbătă seara, dacă ai timp, aduc o știucă, poate îmi faci și mie o știucă”.

Ce mai apare pe înregistrări: vicele vrea ca transportatorii de lemne să plătească taxa stabilită prin HCL, primarul – nu prea

Una dintre cele mai interesante înregistrări apărute pe internet este o discuție în contradictoriu între primar și viceprimarul Petre Nedelea. Totul pleacă de la nevoia de a se respecta o HCL prin care se instituia o taxă pentru lemnele transportate pe drumurile comunale de către agenții economici, taxa având ca scop repararea drumurilor deteriorate de mașinile cu lemne.
Viceprimarul Nedelea îi spune primarului că trebuie bani pentru drumuri și că ar avea o relație strânsă cu cei care cară lemne și că va apela la ajutorul poliției pentru încasarea taxei. Primarul Mateescu îi amintește viceprimarului că îi este șef.
# Virgil Mateescu (referindu-se la o firmă ce transportă lemne): Are 300 metri cubi de cărat, lasă-mă dracu în pace! Dacă el a fost plecat din țară și a avut treabă, ce să facă?
# Petre Nedelea: Eu m-am dus acolo cu poliția…
# Virgil Mateescu: Te rog frumos, nu mai anunța poliția fără să știu și eu. Eu sunt șeful tău și faci ce spun eu!
# Petre Nedelea: Când l-am oprit, mi-a spus că știe primarul… Ăla pe care l-am oprit la pod… Ai cuvântul meu că așa a spus!
# Virgil Mateescu: Puteai să mă anunți și pe mine și veneam și eu atuncea cu tine să vedem care e treaba.
# Petre Nedelea: Mi se pare normal să plătească! Care a plătit până acum?
# Virgil Mateescu: Uite ăla.. ăla…
# Petre Nedelea: Ce a plătit? 5 milioane pe o sută de metri cubi de lemne?
# Virgil Mateescu: Du-te, mă, și verifică. Ce, vrei să ne punem toată lumea-n cap?
# Viceprimar: Dacă Sava nu plătește, sun la 112. Nu poți să-mi interzici mie să sun la 112!
# Primar: Domne, suni la 112 pentru problemele tale personale! Pentru ce e de serviciu, mă întrebi și pe mine.

Vicele Nedelea sugerează că primarul sifonează: ”Dacă aș face asta, el le-ar spune acelor transportatori că vine Poliția”

Legat de această înregistrare, viceprimarul Petre Nedelea spune că are mai bine de un an și că agenții economici care transportă lemne pe drumurile comunale din Corbeni nu plătesc vreo taxă, deși este o hotărâre de consiliu local în acest sens: ”Domnul primar mi-a spus să îmi văd de treabă și să nu sesizez nimic. În momentul în care am încercat să opresc anumiți transportatori de lemne cu Poliția, toți au zis: «Știe domn primar, lasă-ne în pace!». Iar domnul primar, așa cum se aude pe înregistrare, mi-a spus să nu sesizez nimic și să îi spun lui. Dacă aș face asta, el le-ar spune acelor transportatori că vine Poliția”.

Curăţenia la cabana edilului se face cu personalul de la Hotelul Piscul Negru. Patronul Vasile Surdu are contracte cu Primăria Corbeni

Într-o altă înregistrare, primarul de la Corbeni îi cere omului de afaceri Vasile Surdu să asigure curățenia cabanei sale cu personalul de la Hotelul Piscul Negru. După ce are discuția cu Vasile Surdu, primarul Virgil Mateescu o sună pe o angajată a acestuia: ”Luminița, vezi că am vorbit cu nea Vasile, vineri vin și eu la deal, să îmi faci și mie curat acolo. Și prin camere. Am vorbit eu cu el de dimineață”.

Pe înregistrări, primarul din Corbeni se dă de gol că îşi face concediile cu omul de afaceri Vasile Surdu

În fine, la un moment dat, într-o înregistrare a unei conversații telefonice, primarul Virgil Mateescu vorbeşte cu angajata unei agenții de turism și îi spune că vrea să facă o rezervare pentru o vacanță în luxoasa stațiune Lara din Antalya, unde va merge împreună cu familia omului de afaceri Vasile Surdu.
Virgil Mateescu (către angajata agenției de turism): „Aș avea și eu o rugăminte la dumneavoastră. Aș vrea să îmi faceți o ofertă pentru începutul lui septembrie, în Lara, la Hotelul Royal Holiday. Cu avionul. Tot la firmă. Eu am fost și anul ăsta și a fost foarte bine. A fost Mateescu și cu Surdu”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii