Web Analytics

Primarul din Bradu şi-a retras plângerea făcută împotriva denunţătorului

de | 16.03.2017 13:16 | Dezvăluiri

3 danut stroe# În sesizările făcute la Judecătoria Piteşti, Dan Stroe era contrazis în declaraţii chiar de vărul său
Pe 14 martie, la Judecătoria Piteşti trebuia să se desfăşoare primul termen în dosarul cu obiectul plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată, în urma plângerii formulate de edilul Dan Stroe de la Bradu împotriva rivalului său politic, Marian Niţă, în care îl acuză de şantaj şi de expuneri denigratorii la adresa lui printr-un cont de Facebook.

Astfel, Marian Niţă s-a prezentat la Judecătorie cu documente pentru a-şi susţine apărarea, doar că a avut parte de o surpriză. Edilul din Bradu, Dan Stroe a renunţat la plângerea cu pricina. Reamintim că Marian Niţă este cel care l-a denunţat pe Stroe pentru dare de mită, după ce edilul a încercat să îi dea acestuia 6.000 de lei, ca fiul său, consilier local la Bradu, să voteze viceprimarul agreat de el.

Ce a scris Stroe în plângere

În „lupta” cu Marian Niţă, primarul din Bradu se apăra cu vărul său Laurenţiu Manea, martor în dosar. Doar că şi vărul acestuia îi contrazice declaraţiile lui Stroe din plângerea înregistrată la IPJ Argeş, astfel că plângerea pare mai mult o „gogoaşă electorală” spusă în campanie. Pe 15 martie 2016, Dan Stroe preciza la poliţie, printre altele, că: „Numitul Manea Laurenţiu mi-a spus faptul că s-a întâlnit cu Niţă Marian, ocazie cu care acesta din urmă i-a transmis că nu va mai posta articole denigratoare la adresa mea dacă îmi retrag candidatura pentru funcţia de primar al comunei Bradu şi să-l sprijin pe fiul său Niţă Andrei să candideze din partea UNPR cu susţinerea organizaţiei PSD Bradu. Aspectele reclamate întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de şantaj prin faptul că Niţă Marian doreşte să mă constrângă să nu mai particip la alegerile locale, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru fiul său Niţă Andrei”.

Vărul nu i-a confirmat varianta în faţa procurorului

În schimb vărul lui Stroe, Laurenţiu Manea în declaraţia ca martor dată la poliţişti nu spune nimic care să confirme cele menţionate de actualul primar, ales de brădeni în urma alegerilor din iunie 2016, ci doar ce a înţeles el în urma discuţiei avute. Că tot veni vorba de discuţie, Marian Niţă a negat vehement în faţa poliţiştilor că ar fi purtat un dialog cu vărul lui Stroe.
„M-am întâlnit întâmplător cu numitul Niţă Marian, care fără să-l întreb nimic mi-a spus că nu se lasă de partid, deşi a fost exclus. Din replica acestuia am înţeles că luptă în continuare pentru denigrarea numitului Stroe Dănuţ”, precizează vărul lui Stroe.
Cel mai probabil din acest motiv şi procurorii Parchetului Judecătoriei Piteşti au decis la sfârşitul anului trecut clasarea cauzei penale având ca obiect săvârşirea infracţiunii de şantaj.    

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii