# Secretara Primăriei Drăganu, primarul Aurelian Maria (foto) și un inginer agricol sunt acuzați de radierea unor moștenitori din titlul de proprietate # Înlăturarea celor trei proprietari de la moștenire a fost făcută prin simpla ștergere a acestora, cu pastă corectoare, de pe titlul de proprietate
Primarul comunei Drăganu, Aurelian Maria, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, alături de secretara Primăriei, Adriana Poștaliu și de inginerul agricol Severică Tomescu pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual. Cei trei sunt cercetați că, în calitate de membri ai Comisiei Locale de Fond Funciar Drăganu, fără întrunirea comisiei și fără verificarea documentelor justificative, au solicitat în mod abuziv radierea din titlul de proprietate a unor persoane, pe motiv că acestea nu sunt de drept moștenitori, semnând în acest sens o adeverință către Prefectura Argeş. În urma acestor demersuri, persoanele vătămate au fost prejudiciate cu contravaloarea a 4,5 hectare de pădure.
Fostul patron al jocului de întrajutorare Megacaritas, Dumitru Bădoi, este cel care a cumpărat suprafața de pădure
La data de 17 februarie 2012, persoana vătămată Maria-Elena Culea Popescu a sesizat Parchetul Judecătoriei Pitești solicitând efectuări de cercetări față de cei trei membrii ai Comisiei de Fond Funciar Argeș. În rechizitoriul procurorilor se arată că în anul 2008 a fost semnată o adresă de către secretara Primăriei Drăganu, Adriana Poștaliu, și de primarul Aurelian Maria prin care s-a solicitat Comisiei Județene de Fond Funciar Argeș radierea unui titlu de proprietate. Primarul comunei Drăganu a fost băgat în acest scandal, în urma unei cereri formulate de Ecaterina Zamfir, prin care aceasta solicita radierea din titlul de proprietate a unor membri din familie. În urma cercetărilor, la dosar au fost audiați și o parte din membrii comisiei județene de fond funciar Argeș, Stan Cîrstian, Iustin-Valentin Olteanu și fostul prefect Ion Popa, dar și Steliana Mihalache, fost responsabil în cadrul prefecturii Argeș cu rezolvarea cererilor de fond funciar depuse la Primăria Drăganu. Toți aceștia au fost citați ca martori în dosarul în care este inculpat Aurelian Maria, edilul de la Drăganu. Trebuie menționat că înlăturarea celor trei proprietari de la moștenire a fost făcută prin simpla ștergere a acestora cu pastă corectoare de pe titlul de proprietate. Ca un amănunt de culise, în urma înlăturării de la titlul de proprietate a trei dintre moștenitori, suprafața de pădure a fost achiziționată de fostul patron al jocului de întrajutorare Megacaritas, Dumitru Bădoi, ca și cumpărător de bună credință, care a vândut-o ulterior către altă persoană, o anume Constantina Voicu. Valoarea prejudiciului cauzat pentru suprafața de 4,5 ha a fost calculată la suma de 36.000 de lei, la nivelul anului 2009. Persoanele vătămate au declarat că se constituie parte civilă în cauză cu contravaloarea a 4,5 ha de pădure, suprafaţă de care au fost deposedate.
Aurelian Maria, primarul de la Drăganu: „Aranjamentul e de la Prefectură, doamna care a făcut demersurile la Primărie aranjase cu cineva de acolo”
Am luat un punct de vedere și edilului de la Drăganu, Aurelian Maria, care ne-a precizat: „Unul dintre moștenitori a făcut o cerere ca să se radieze din titlu unele persoane și în urma cererii ei s-au demarat toate demersurile în acest sens. Eu am repartizat-o către oficiul juridic, către secretarul meu, și el a făcut demersurile necesare care trebuiau făcute. Până la urmă nu a fost adevărat ce a zis moștenitoarea aceea, erau toți îndreptățiți să primească pădure și asta a fost. Dar toate demersurile s-au făcut în cadrul prefecturii fiindcă actele care s-au trimis de la Primăria Drăganu nu au fost complete. Acolo trebuiau trimise ca să se modifice titlul de proprietate și procesul verbal și hotărârea Comisiei de Fond Funciar Drăganu. Dar ei au modificat titlul pe baza unei simple adrese din partea primăriei, pe care am semnat-o și eu și de aceea sunt învinuit, dar nici nu știu când am semnat-o pentru că la mine vin sute de acte. Toată problema de la Prefectură vine. Prefectura, în urma adresei, a modificat titlul de proprietate, iar în mod legal trebuia să mi se respingă actele depuse. Aranjamentul e de la prefectură, pentru că doamna care a făcut demersurile la Primărie a fost mai întâi la Prefectură și acolo aranjase cu cineva. Acum trebuie să stabilească instanța”.
Alex Vlaicu