Web Analytics

Primarul de la Curtea de Argeș a stat 2 zile în izolare la domiciliu

de | 25.03.2020 13:00 | Actualitate

Săptămâna aceasta, la Curtea de Argeș a fost confirmat primul caz de coronavirus. Persoana diagnosticată este soția directorului Bibliotecii Municipale din oraș, pentru care s-au luat deja toate măsurile necesare. Ulterior, am aflat că și primarul Constantin Panțurescu a stat în ultimele 2 zile în izolare la domiciliu, la recomandarea DSP, pentru că în urmă cu 2 săptămâni a avut o discuție cu o persoană confirmată ulterior cu COVID- 19. Persoana respectivă nu este din Curtea de Argeș și a fost diagnosticată cu noul virus în urmă cu 2 zile, dar primarul s-a întâlnit cu aceasta pe 11 martie. Primarul s-a izolat doar două zile pentru că perioada de incubație a virusului este de 14 și se termină mâine. „Am avut o discuție scurtă, fără a da mâna sau a merge la o cafea. Am respectat recomandarea de la DSP și am stat ultimele 2 zile acasă, mâine o să mă duc la serviciu. Nu are nicio legătură cu cazul din oraș, nu am avut niciun contact nici cu directorul bibliotecii, nici cu soția acestuia”, ne-a declarat primarul, contactat telefonic. Ulterior, acesta a anunțat și pe Facebook:.

Pentru a nu crea panică, țin să informez cetățenii municipiului Curtea de Argeș că am o stare foarte bună de sănătate, mă simt foarte bine, dar respect măsurile stabilite la nivel național pentru prevenirea răspândirii COVID-19.
Luni, 23 martie, în jurul orei 16.00, reprezentanții DSP mi-au adus la cunoștință faptul că pentru o perioadă de două zile trebuie să stau în izolare la domiciliu. Doar două zile deoarece întâlnirea mea cu persoana diagnosticată pozitiv a avut loc în data de 11 martie, iar perioada de incubație este de 14 zile. Perioadă care se încheie până la data de 26 martie!

Vă subliniez, această decizie s-a datorat faptului că specialiștii au efectuat o anchetă epidemiologică, au constatat că în data de 11 martie am avut o întâlnire de lucru cu două persoane (care nu sunt din municipiul Curtea de Argeș) iar una dintre aceste două persoane a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19.
Întâlnirea de lucru a durat maxim 20 de minute, timp în care am păstrat distanța de minim 1,5 m și totodată nu am avut contact fizic cu niciunul dintre aceștia (strângere de mână), având în vedere că fac parte dintre persoanele care respectă măsurile impuse la nivel național pentru prevenirea răspândirii COVID-19.
Referitor la zvonurile din spațiul public vă asigur că nu am avut niciun contact cu domnul director al Bibliotecii Municipale sau soția dumnealui.
Vă doresc o zi bună, revin cu rugămintea să respectați ultimele decizii și măsuri stabilite la nivel național și de asemenea! Stați acasă!, a comunicat primarul Constantin Panțurescu.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii