Web Analytics

Primarul Cornel Ionică: „Mall-ul din Tudor Vladimirescu este un proiect absolut spectaculos”

de | 24.05.2018 10:28 | Economie

12 mall01La mijlocul lunii martie vă informam despre intenția companiei sud-africane Prime Kapital (PK) de a ridica un mall în Pitești, în cartierul Tudor Vladimirescu. Mai mult decât atât, investitorii sud-africani au anunțat că vor construi și un pasaj rutier peste calea ferată. Centrul comercial ar urma să ocupe, cu tot cu anexe și parcări, o suprafață de aproximativ 130.000 de metri pătrați. Despre stadiul în care se află acest proiect, primarul Piteștiului, Cornel Ionică, ne-a declarat: „Pot să vă spun că investitorii au depus solicitare pentru obținerea certificatului de urbanism și că la nivele de administrație publică locală suntem foarte încântați de acest proiect. În primul rând, pentru că vorbim de o invetiție cu totul nouă, iar mediul de afaceri trebuie sprijinit cât se poate de mult, în condițiile legii. Apoi, este un proiect absolut spectaculos, care va însemna nu doar multe locuri de muncă noi, nu doar o parcare imensă în acea zonă, ci transformarea în bine a întregii zone Tudor Vladimirescu”.

Pasaj rutier de 9 milioane de euro în folosul orașului

12 mall02„Cel mai important aspect al acestui proiect este acela că investitorii din Tudor Vladimirescu ne-au propus și realizarea unui pasaj rutier peste calea ferată, ceea ce reprezintă un lucru extraordinar pentru acea parte a orașului. Vă spun sincer că, de-a lungul anilor, municipalitatea a încercat pe la toate ministerele și miniștrii cu vreo trei proiecte de pasaj rutier acolo și nu am reușit niciodată să obținem finanțare.
Acum vor investi ei în jur de 9 milioane de euro, din câte am înțeles, vor face ei acest pasaj, după care îl predau municipalității, cu condiția ca noi să asigurăm întreținerea lui, ceea ce este și normal. Va fi, așadar, o investiție privată într-un obiectiv de interes public, un obiectiv care va deveni și va rămâne public. Este deosebit de important acest pasaj rutier, iar realizarea lui este o oportunitate pentru oraș. Vă repet, întreg proiectul de acolo este unul spectaculos, ceva ce nu mai există acum în Pitești și suntem încântați că acești investitori au ales Piteștiul și acea zonă destul de vitregită a orașului pentru realizarea lui, este un proiect care va transforma radical zona Tudor Vladimirescu”, a mai spus, pentru Jurnalul de Argeș, primarul Cornel Ionică.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. intrece supermegapasaju de la podul viilor?
    la fel de supermegaproiect si a iesit o supermegaporcarie…nici macar glisierele nu-s drepte..etc etc etc
    lucratura dra…
    nici nemti n-au