Web Analytics

Primarul Cornel Ionică, despre procesul pierdut cu ANI: ”Instanța a constatat prostia din capul meu”

de | 3.10.2018 13:03 | Actualitate

Primarul Piteștiului, Cornel Ionică, a susținut miercuri 3 octombrie o conferință de presă a cărei temă centrală a fost procesul pierdut definitiv cu ANI la Înalta Curte de Casație și Justiție. Reamintim că inspectorii de integritate au descoperit că actualul primar s-a aflat în conflict de interese în perioada în care era viceprimar, participând la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local Piteşti, din 24 septembrie 2009, având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Piteşti cu societăţi comerciale la care ginerele său era asociat şi administrator (prin validarea protocoalelor, societăţile comerciale au beneficiat de folosinţa unor spaţii puse la dispoziţie de Centrul Cultural).

„Am avocaţi care se ocupă de caz, sunt şi alte cazuri în Argeş şi în ţară şi pot să vă spun că, în situaţia mea, nimeni n-a părăsit mandatul. N-am primit raportul ANI, dar este justă observaţia instanţei. Instanţa a constatat ceea ce trebuia să constate: prostia din capul meu! M-a costat nouă ani de procese, de rapoarte, de metri cubi de hârtii, de avocaţi şi alte cheltuieli. Mai presus de toate, m-a costat liniştea mea personală şi a familiei mele!”, a declarat primarul Cornel Ionică.

Tot primarul a spus și că regretă decizia de a prelungi contractul de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Piteşti şi S.C. D&D General Invest SRL, la care fostul său ginere era unic şi administrator de mai mulți ani.

„Contractul cu domnul care s-a <<unit>> cu mine şi apoi s-a <<dezunit>> venea din 1992 şi era prelungit periodic. Trebuia să-i zic stop. Nu am făcut-o şi asta m-a costat mulţi nervi, mi-a băgat boala în oase! Este prostia pe care am trăit-o la cei mai înalţi parametri. Este o realitate pe care o cunoaştem. N-am băgat nici cinci bani în buzunar şi trebuia să-mi ţin mâinele acasă. Asta era tot! A fost doar prostia mea. Am trăit unul dintre marile coşmaruri ale vieţii mele”, a mai spus Cornel Ionică.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii