Web Analytics

Primăriţa din Ştefăneşti şi-a pus oamenii în cap după ce i-a jignit pe cei 1.000 de semnatari ai petiţiei antideşeuri

de | 25.04.2018 20:05 | Politica si Administratie

3 jenica dumitru# Din nou scandal monstru în Oraşul Brătienilor # Marcela Cristache, unul dintre inițiatorii „Memoriului celor 1000”, o provoacă pe primărița Jenica Dumitru la o confruntare cu tabelele de semnături pe masă  # Într-un drept la replică publicat în ediția on line a Jurnalului de Argeș, edilul Ștefăneștiului a susținut că  lista cu cele peste 1.000 de semnături antideșeuri ar fi, de fapt, o petiție pentru reglementarea transportului în comun

Săptămâna trecută, Jurnalul de Argeș a publicat „Memoriul celor 1000”, în fapt documentul semnat de peste 1.000 de cetățeni din Ștefănești care protestează legat de deșeurile din Ștefănești. Ulterior, într-un drept la replică publicat în ediția on line a ziarului nostru, primărița Ioana Jenica Dumitru a contestat listele cu semnături, spunând că acestea ar fi fost adunate, de fapt, pentru rezolvarea crizei transportului în comun. Într-o scrisoare trimisă la Jurnalul de Argeș, Marcela Cristache (foto dreapta), inițiatoarea memoriului, îi dă replica argumentat primăriței Jenica Dumitru. Redăm în continuare integral scrisoarea doamnei Marcela Cristache. Titlurile și subtitlurile aparțin redacției.

„Adunarea semnăturilor a început cu două săptămâni înainte de Paști”

„Mulțumim pentru publicarea în întregime de către presa on line și presa scrisă din Argeș  a „Memoriului celor 1000”,  în mod deosebit Jurnalului de Argeș, care încă din februarie anul curent a adus la cunoștință locuitorilor din Ștefănești despre munții de deșeuri și gunoaie depozitate haotic în zona Gării Ștefănești.Datorită efortului depus de mass media din Argeș, problema deșeurilor din Ștefănești a fost dezbătută și adusă la cunoștință tuturor instituțiilor abilitate cu atribuții în protejarea sănătății noastre și a mediului în care trăim. Memoriul “deșeurilor” din Ștefănești a avut la bază tabele semnate de 1000 de locuitori, cu siguranță ar fi fost mult mai mulți semnatari, dar multora le-a fost teamă să-și treacă numele și să semneze, având în vedere că lucrează ca bugetari, fie în Ștefănești, fie în Pitești, sau că au firme care-și desfășoară activitatea în Ștefănești, sau că sunt angajați la firmele din localitatea noastră etc. Este de înțeles !!! Adunarea acestor semnături, EXCLUSIV ÎMPOTRIVA DEȘEURILOR, a început cu două săptămâni înainte de sărbătoarea Sfintelor Paști, iar pentru efortul civic depus de toți care au făcut această muncă în folosul comunității, pentru sănătatea noastră, trebuie să le mulțumim că au făcut posibil acest demers.
Mulțumim:
Dnei Rodica Melnicu din cartierul Blocuri, care a strâns peste 100 de semnături, dnei Voicu Camelia – Şos. București- Pitești nr. 325, dlui comandant Toader Florin (IMEP ), care ne-a ajutat cu aproximativ 250 semnături, dnei Banceu Luminița-Şos Bucureşti-Pitești, dlui Anel Călinescu, care a strâns peste 70 semnături numai de la Blocul IMEP, dlui Marin Popescu – Calea București nr. 125 (peste 100 de semnături), dlui Vîlcu Robert, care a adunat peste 100 de semnături în zona Cartierului Brătieni și din zona Gării Ștefănești, dnei Iuliana Barbu, care și-a adus o contribuție deosebită, aducând peste 50 semnături, dnei Fierăstrău Ionela, Str. Fericirii-Valea Mare, Maicilor de la Schitul Florica, dlui Mutu din Cartier Brătieni, dlui Petrescu Alex, care a adus peste 100 de semnături, dnei Daniela Stănică din Cartierul Brătieni,  care ne-a adus  peste 80 de semnături de la prietenii săi și de la cunoștințe care locuiesc în Ștefănești, și exemplele pot continua, dar nu în ultimul rând aducem mulțumiri unor „OAMENI” cu o înalta ținută morală, în față cărora îți pleci capul și te înclini, oameni deosebiți, de la care nu poți să înveți decât că cinstea și adevărul sunt neprețuite în viața unui om, oameni, care ei înșiși au semnat aceste liste.

„Pentru liniștea doamnei primar, noi aducem listele în original”

Cu mare dezamăgire observăm că dna Jenica Dumitru, primar al Ştefăneștiului, în loc să se ocupe cu seriozitate de problema deșeurilor și gunoaielor lângă care suntem obligați să trăim, se ocupă cu multă energie de veridicitatea acestor liste.
Pentru liniștea dumneaei, noi aducem listele în original la redacția Jurnalului de Argeș,  iar domnia sa să  aducă tabelul cu semnături despre care vorbește cu atâta pasiune, adică cel legat de transport, asta pentru că orice afirmație trebuie probată, iar probele trebuie să fie prezentate celor cărora te adresezi.
În situația în care domnia să prezintă redacției dvs. listele la care face referire, deși avem rețineri că o va face, suntem pregătiți pentru confruntarea și veridicitatea acestora.
Va mulțumesc,
Ec. Marcela Cristache”

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii