Web Analytics

Primarii de la Aninoasa și Albeștii de Muscel, demiși din funcții

de | 3.05.2018 08:33 | Actualitate

MantaPrimarŞtefan Benonie, primarul comunei Aninoasa, şi Cătălin Manta (foto), primarul comunei Albeştii de Muscel, au fost demişi din funcţii, de către Emilian Dragnea, prefectul judeţului Argeş. Ambii au fost găsiţi în situaţie de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate.
Ștefan Benonie a piedut procesul cu Agenția Națională de Integritate la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a dat o sentință definitivă la data de 16 noiembrie anul trecut. Benonie a fost acuzat de ANI că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 iunie 2012 – 12 februarie 2013, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar al comunei Aninoasa, cât şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Întreprinderii Individuale Ştefan Benonie. În cazul lui Cătălin Manta, decizia ÎCCJ a fost dată pe 26 octombrie 2016. Ambii au încălcat regimul conflictelor de interese. În 2012, Cătălin Manta a fost declarat în conflict de interese de către ANI. Potrivit raportului de evaluare din 3 mai 2012, „Cătălin Manta, în calitate de viceprimar al comunei Albeştii de Muscel, nu a respectat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, deoarece, deşi deţinea funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel (în perioada 2007-2011), a participat la deliberarea şi adoptarea Proiectului de hotărâre cu privire la prelungirea, pe bază de act adiţional, a concesionării suprafeţei de 874 hectare teren izlaz şi gol alpin către Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel şi a Hotărârilor nr. 12/23.07.2008 şi 12/19.06.2009 ale Consiliului Local al comunei, încălcând, astfel, prevederile art.46, alin.1 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale (…) La data de 17 iunie 2008 i-a fost validat mandatul de viceprimar (…)”, se precizează în raportul ANI.
În cele două comune argeșene vor avea loc noi alegeri pentru funcţia de primar, la o dată stabilită de Guvernul României.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole