Web Analytics

Primarii, chemați să prezinte mâncăruri tradiţionale, la Ziua Fiilor și Fiicelor Argeșului

de | 24.08.2016 11:45 | Actualitate

“Ziua Fiilor și Fiicelor Argeșului și Muscelului”,  tradiționala manifestare dedicată personalităților naționale și internaționale care s-au născut pe meleagurile județului – evenimentul care închide a zecea  ediție a “Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” – va avea loc pe 3 septembrie, la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești. Manifestarea și-a propus să aducă acasă, laolaltă, argeșenii de valoare și, pentru a le oferi cât mai multe lucuri care să le amintească de frumusețile și tradițiile argeșene, în acest an, în curtea Muzeului Golești, primăriile, grupate pe zone, vor avea propriile standuri. Fiecare își va putea prezenta produsele culinare și folclorul tradițional. Toate acestea pentru promovarea atracțiilor turistice ale fiecărei zone.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a avut o primă întâlnire pe această temă cu o parte din primarii care vor prezenta gopodăriile tradiționale ale Argeșului, fie că este vorba de zona de sud sau de nord.
 „După ce premiem tinerii de succes, toți primarii, indiferent de culoarea politică, sunt invitați la standuri pentru a face cap-coadă o tradiție ca la bunica acasă. Și vreau să văd tradiție, folclor, mâncare. Domnii primari au agreat ideea cu standurile. Sincer, eu mă aștept la o competiție chiar între colegi. Nu mai stăm după un șablon cu grătar pe stânga, grătar pe dreapta, să mâncăm micul, să bem berea clasică și să socializăm. E momentul să mergem aplicat, să vedem cum s-a trăit la bunica în zona Muscelului, cum  s-a trăit la Costești, la Topoloveni etc. Cred că va ieși un lucru bun.Tot ceea ce are mai frumos și mai bun județul Argeș va fi expus la cele nouă standuri ce vor fi amenajate în Parcul Goleștilor.”, spune președintele CJ Argeș, Dan Manu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii