După Moș Crăciun, porcul este ființa cu cea mai mare prezență în casele argeșenilor zilele acestea. Acest lucru s-a văzut și acum o săptămână și ceva, la Hanul Valea Ursului, acolo unde mai mulți primari din Argeș ne-au oferit o veritabilă pildă de respect și iubire față de guițători. Este adevărat, vorbim aici mai cu seamă de latura comestibilă a porcului, întrucât edilii din Albota, Bascov, Mioveni, Băbana și Domnești s-au reunit la ediţia a treia a originalului concurs de tăiat porci denumit Sărbătoarea Ignatului la argeșeni. Cu toate că purceaua e moartă în coteț, lucru de care este responsabil guvernul portocaliu, concurenţii şi invitaţii lor şi-au asomat, pardon, și-au asumat răspunderea şi au pus cu râtul pe labe porci ce se duceau lejer spre 200 de kilograme. Pe care i-au transformat, cât ai zice Ignat, în piftii, caltaboși, tobă şi cârnaţi. În fine, cum era normal, după secționarea carotidei godacilor, în conformitate cu normele programului „Prima carcasă”, concurenții au trecut și la afumat, mai ales că fiecare stand era dotat cu cantităţi impresionante de ţuică fiartă şi vin.