Web Analytics

Primăria Ştefăneşti nu eliberează nicio adeverinţă

de | 21.06.2018 11:24 | Politica si Administratie

3 jenica 1249# Edilul Jenica Dumitru a plecat în Franța și nu semnează nimeni în locul ei

Balamucul și blocajul continuă la Primăria Ștefănești! Luni și marți, respectiv pe 18 și 19 iunie, la Primăria Ștefănești nu s-a eliberat nicio adeverință. Motivul? A circulat cu insistență informația că în unitatea administrativ teritorială cu pricina nu ar fi existat ștampilă. Și asta pentru că primărița Jenica Dumitru a plecat într-o delegație oficială în Franța, la Festivalul Vinului de la Bordeaux (!!!), și a luat cu ea și ștampila Primăriei. În mod normal, la plecarea, fie în delegație, fie în concediu, primarul deleagă atribuțiile viceprimarului sau unei alte persoane din instituție, tocmai ca unitatea să funcționeze la parametrii optimi. Ei bine, la Ștefănești nu s-a întâmplat așa ceva și Primăria este practic blocată. Fiindcă n-a fost primărița să semneze și nici n-a delegat atribuțiile altcuiva.  Într-adevăr, când am mers la Primăria Ștefănești am putut observa un afiș cât se poate de explicit pe ușa doamnei primar (vezi facsimil), iar răspunsul unui funcționar de la biroul de eliberări adeverințe a fost următorul: „Faceți cerere și adeverința va fi eliberată mâine, pentru că astăzi d-na primar nu este la Primărie și nimeni nu poate semna adeverința respectivă”.

„Dacă ei se ceartă ca chiorii, trebuie să o încasăm noi?”

3 adeverinte 1249Iată în continuare conținutul unui mail primit pe adresa redacției și al cărui destinatar ne-a rugat să-i păstrăm anonimatul: „M-am dus să iau o adeverință de rol și funcționarii de la Primăria Ștefănești mi-au zis că 3 zile nu se poate. Nu mi-au zis decât că primărița e în Franța și a luat ștampila cu ea. Acum eu ce să fac? Că îmi trebuie adeverință. Am vorbit cu vicele, care a zis că ar semna adeverința, dar nu e valabilă fără ștampila Primăriei. Nu e normal asta! Dacă ei se ceartă ca chiorii, trebuie să o încasăm noi?”.
Acum, ideea e următoarea, asta și spre știința celui care ne-a trimis mail-ul și a celor care l-au intoxicat și au dorit să ne intoxice și pe noi. Într-o primărie/instituție nu există o singură ștampilă. Există ștampila nr. 1 și  ștampila nr. 2. Așa că pe asta cu a luat primărița ștampila și a  fugit cu ea în poșetă, la Bordeaux, nu ține. A fost lansată cu temă. Sau poate că primărița a luat cu ea ștampila nr. 1, însă la Ștefănești există și ștampila nr. 2, care stă la vice sau la secretară. Mult mai plauzibil e că primărița a plecat fără să delege nimănui, din prostie sau neîncredere, drept de semnătură, dovadă și afișul de pe ușă, care confirmă că nimeni în absența ei nu poate semna adeverințe de rol, de exemplu. Dar mai există o variantă demnă de luat în seamă. Aceea că, totuși, primărița și vicele Mihalcea ar fi picat la pace după ce Biroul Executiv Județean al PSD ar fi decis să le retragă sprijinul amândurora. Așa s-ar explica și faptul că primăriței i-ar fi trecut toate proiectele, inclusiv cel controversat, cu Casa de Cultură, pentru care se pregătește să fie director Lavinia Năstase. Și încă ceva. S-a votat inclusiv un post de director la Centrul de promovare turistică, post pentru care se pregătește nou angajata Luiza Dobrescu. E interesant de urmărit ”jocul operativ” făcut în continuare de către primăriță și vice, atât pentru a prosti PSD-ul și electoratul, cât și pentru a-și salva pielea.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii