Web Analytics
scris joi, 29.06.2017

Primăria Piteşti a pus panouri de policarbonat din America pe pasajul Magnolia, dar nu s-a preocupat la fel şi de tavanul pasajului

10 tavan magnoliaPe 14 mai, prăbușirea unei părți a tavanului de la pasajul Magnolia a dus la rănirea la cap și la picioare a unei tinere de 16 ani.  O suprafață de tencuială de  5-6 metri pătrați din mortar de var și ciment de la planșeul pasajului, alcătuit din fâșii de beton armat prefabricat  de tavan, s-a desprins.

Primăria Piteşti a pus panouri de policarbonat din America pe pasajul Magnolia, dar nu s-a preocupat la fel şi de tavanul pasajului

Mai concret, tencuiala, acoperită de un tavan fals din gips-carton a căzut din cauza unei erori de construcție. Tavanul, nefiind perfect egal a fost încărcat cu umplutură. În momentul în care tavanul a fost prins cu dibluri, în zonele unde încărcătura era foarte mare nu s-a făcut prinderea corespunzător. Cu alte cuvinte, diblurile nu au ajuns în partea de beton. Pasajul a fost realizat de către firma Argecom și finalizat în 1996. Atât Poliția Argeș, cât și Primăria Pitești fac investigații în acest caz foarte delicat. Conform ultimelor informații furnizate de Primăria Pitești, în ultimii ani, în afară de mentenanța scărilor rulante, municipalitatea a cheltuit aproape 80.000 lei doar pentru înlocuirea panourilor din sticlă de la pasaj cu panouri de policarbonat aduse tocmai din America. Pentru tavanul-problemă nu s-a cheltuit nimic.

Ce punctaje și oferte au avut firmele participante la licitația pentru pasaj

Conform secretarului Piteștiului, Cătălin Călugăru, la licitația pentru execuția pasajului Magnolia au participat cinci firme, iar pasajul a fost realizat în perioada 1995-1996. Iată și ce punctaje și oferte au avut firmele participante, patru din Pitești și una din București, la licitația în urma căreia Argecom a fost declarată firma câștigătoare: NORDCO – 496.672,2 mii lei și 1426 puncte în urma evaluării; GSCP București – 572.613,1 mii lei și 1427 puncte; Argecom – 546.012 mii lei și 1439 puncte; SOCOMAR – 599.243,1 mii lei și 1310 puncte; APARTAMENTUL – 612.731 mii lei și 1091 puncte.
Garanția lucrării a fost de 24 de luni și a expirat în 1998.

Scările rulante din pasaj s-au stricat de zeci de ori

În ultimii ani au fost înregistrate mai multe probleme la pasajul Magnolia din Piteşti. Scările rulante din pasaj s-au stricat de câteva zeci de ori, iar din cauza ploilor şi ninsorilor, în pasaj s-a infiltrat apa de mai multe ori. Legat de întreținerea scărilor rulante, reprezentanții Primăriei spun că acestea sunt întreținute de o firmă din București – Kone Ascensorul – și că „în urma verificărilor periodice, în intervalul 2013-2017 au fost realizate doar lucrările necesare înlocuirii pieselor de uzură și a celor consumabile”.

Aproape 80.000 lei cheltuiți pentru panourile aduse din Statele Unite

Și cum tot la pasajul Magnolia au fost mai multe probleme cu panourile din sticlă, unele dintre acestea spărgându-se și prăbușindu-se în interiorul pasajului, Primăria Pitești a luat decizia înlocuirii acestora cu panouri de policarbonat lexan de 6 mm produs în S.U.A. Iar firma care a pus respectivele panouri a fost Idea Grup, valoarea contractului fiind de 62.873,21 lei fără TVA. Toate bune și frumoase, numai că Primăria Pitești nu s-a preocupat să investească și în refacerea tavanului din pasaj, tavan ce acum o lună și jumătate a căzut și a rănit o fată.
Legat de acest incident, la Secția 1 Poliție Pitești este în lucru un dosar penal in rem.

Ce spune Constantin Zichil: „Reabilitarea pasajului va fi gata până în toamnă”

10 constantin zichilAm luat legătura și cu Constantin Zichil, directorul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești, pentru a ne spune când va fi reabilitat pasajul. „Am început procedurile pentru organizarea licitației în vederea alegerii firmei care va realiza lucrările. Pasajul Magnolia va fi reabilitat până în această toamnă”, spune Constantin Zichil.
Am dorit să îl întrebăm pe Constantin Zichil și care a fost firma care s-a ocupat de întreținerea pasajului după ce garanția lucrării a expirat, însă acesta ne-a închis telefonul.

Distribuie!

0 Comentarii