Web Analytics

Primăria Piteşti a câştigat procesul cu bătălia pe tomberoanele îngropate

de | 9.11.2017 14:09 | Politica si Administratie

19 01Tribunalul Argeș a respins,  recent, contestația depusă de IRIDEX Group Plastic SRL, cu privire la decizia municipalității piteștene de atribuire către firma Pop Industry, a contractului pentru montatea unor platforme de gunoi îngropate. Primarul Piteștiului Cornel Ionică consideră decizia instanței drept o bătălie câștigată, deși hotărârea nu este definitivă. Până în 2020, în Pitești vor fi 700 de platforme de gunoi îngropate.
„Cei de la IRIDEX i-au contestat pe cei de pe primul loc,  pe procedură de proiectare, nu de  execuție, de aprovizionare, pentru că acolo au fost foarte aproape, și unii, și alții, ca și preț. Sunt contestatari, nu zic de profesie, dar peste tot pe unde au fost și n-au câștigat, au contestat. N-am avut ce face, a trebuit să ne supunem legilor și am așteptat rezultatul de la instanță. Instanța s-a pronunțat, ne-a dat câștig de cauză,  nefavorabil lor, dar nu este hotărâre definitivă. Au dreptul să facă contestație.  Ce vreau să vă spun este că până acum, serviciul este mult mai ieftin decât ne-am închipuit noi”, a declarat, vineri, pentru Jurnal de Argeș, Cornel Ionică, primarul Piteștiului.

Dan Voiculescu are legături cu firma contestatară

Tocmai acest preț mic este motivul contestației care va fi judecată și în apel.
Mai exact Iridex, firma condusă de Corneliu Pascu, fost senator de Buzău, în spatele căreia presa a relatat în mai multe rânduri că s-ar afla, de fapt,  Dan Voiculescu, a cerut și va cere și la apel  anularea actului administrativ și reluarea licitației, pe motiv că „oferta Pop Industry este nefondată și inacceptabilă, are un preț neobișnuit de scăzut , situându-se la un procent de 58, 63% din bugetul estimat de autoritatea contractantă. (…) ”. Contestatarul arată că nici măcar cheltuielile cu obținerea avizelor și organizarea șantierului nu sunt cuprinse în cifrele din documentația cu care a fost câștigată licitația și vrea reluarea procedurilor.

Poziția firmei câștigătoare

De cealaltă parte, reprezentanții Pop Industry, câștigătoarea licitației, firmă care a făcut o cerere de intervenție în interesul Municipiului Pitești, arată că „valoarea de 5.961.964,92 lei este suficientă pentru executarea integrală a lucrărilor, cu respectarea tuturor punctelor din documentația de atribuire, a prevederilor legale și acoperirea tuturor costrurilor necesare îndeplinirii acestui contract”, explică directorul general Pop Industry, Cornel Popescu în cererea de intervenție formulată în favoarea Municipiului Pitești.
Interesant este că acestă contestație a ajuns direct în instanță și nu la Consiliul Național de Soluționare a Contestrațiilor, cum se întâmplă de obicei.
Încă de la depunerea contestației IRIDEX, Primăria Pitești a atras atenția a asupra poziției contestatarului.
„Vă rugăm să aveți în vedere  numărul impresionant de contestații pe care grupul de firme Iridex l-a făcut și îl face în continuare!”
Rămâne de văzut ce soluție va da Tribunalul Argeș și dacă municipalitatea va relua sau nu licitația.

„Cornel Ionică: Până în 2020 trebuie să amplasăm 700 de tomberoane îngropate”

19 ionicaReamintim că în primăvarea acestui an, Primăria Pitești a lansat procedura de licitație privind atribuirea contractului de lucrări „Furnizare și montarea de containere îngropate pentru colectarea deșeurilor menajere – 150 de bucăți. Valoarea estimată a contractului a fost de 10,16 milioane lei, fără TVA. Iridex Group a venit cu o oferă de 7,012 mil lei, iar Pop industry, cu 5,96 milioane lei, ofertă cu care a și fost declarată câștigătoare.
„Cei care au câștigat licitația vor monta 150 de astfel de pubele în anumite zone. Sunt locuri determinate, puse în proiect, avizate. În bugetul pe anul viitor, ne gândim să prindem peste 300-400. Anul viitor, vom băga peste 300-400. Până în 2020 trebuie să băgăm 700”, a mai declarat, pentru Jurnal de Argeș, primarul Cornel Ionică.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole