Web Analytics

Primăria Călineşti SRL. Fostul edil Gavrilescu făcea lucrări în comună cu firma nevestei

de | 13.04.2017 10:45 | Dezvăluiri

10 gavrilescu#  Facturile plătite generos de primărie erau emise de către GYP STAR, firmă unde deținea calitatea de asociat, conform ANI, soţia lui Nicolae Gavrilescu # De altfel, ANI a descoperit că Gavrilescu a semnat un nr. de 29 de ordine de plată, în valoare totală de 971.151 lei, emise de Primăria Călinești către SC GYP STAR SRL

S-a mai descoperit o piesă din puzzle-ul conflictului de interese constatat de Agenţia Naţională de Integritate în cazul fostul primar al comunei Călineşti, Nicolae Gavrilescu. În anul 2008, când Nicolae Gavrilescu încă era primar în Călineşti, acesta încheia diverse contracte cu firma GYP STAR, societate în cadrul căreia soția sa deținea calitatea de asociat.

Primăria Călineşti urma să preia sistemul de alimentare cu apă, dacă societatea Apă Argeş nu achita valorea lucrărilor către firma soţiei edilului

10 gavrilescu facsimil02Jurnalul de Argeş a intrat în posesia unor documente în care se arată că fostul primar al comunei Călineşti, Nicolae Gavrilescu, punea presiune pe societatea APĂ Argeş Piteşti, aflată în acea perioadă în subordinea Consiliului Judeţean Argeş, pentru a deconta o investiţie realizată de Primăria Călineşti printr-o societate contractantă. Numai că societatea contractantă pentru care îi ardea buza domnului era una în care acesta avea interese deosebite. „Consiliul Local al com. Călineşti, jud. Argeş vă aduce la cunoştinţă că începând cu 01.09.2008 va prelua sistemul de alimentare cu apă al com. Călineşti, având în vedere că SC Apa Argeş SA Piteşti nu respectă protocolul încheiat privind investiţiile în satul Gorganu, pe o distanţă de 1,2 km, investiţie care a costat Consiliul com. Călineşti în valoare de 32.000 de lei, sumă pe care trebuia să o achite SC Apă Argeş SA Piteşti către Primăria Com. Călineşti”, se arată în sesizarea Consiliului Local Călineşti, semnată în august 2008 de primarul aflat în funcţie în acel moment – Nicolae Gavrilescu. Doar că în facturile anexate la sesizarea către SC Apă Argeş, societate care a fuzionat prin absorbţie cu Apă Canal 2000 SA în 2008, se arată că aceasta este datoare la GYP STAR, în care deținea calitatea de asociat nimeni alta decât soţia primarului. Cu alte cuvinte, fostul primar era deranjat de faptul că societatea aflată în subordinea Consiliului Judeţean nu a achitat suma de bani către firma soţiei sale deşi, spunea el, „lucrarea era făcută în luna mai 2008 şi până în luna august 2008 nu s-a achitat nimic”. Totuşi, ca să nu bată la ochi mai mult decât trebuie, în factura anexată la sesizarea către societatea din subordinea CJ Argeş a fost scos în faţă ca delegat al societăţii GYP STAR, Ion Postolache, celălalt asociat din firmă al soţiei edilului.

ANI confirmă: La GYP STAR deține calitatea de asociat soţia lui Nicolae Gavrilescu

10 gavrilescu facsimil01În aprilie 2015, Agenția Naţională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul lui Nicolae Gavrilescu, care „în calitate de primar și ordonator principal de credite, a semnat un număr de 29 de ordine de plată emise de Primăria Comunei Călinești către S.C. GYP STAR S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de asociat), în valoare totală de 971.151,29 lei”.

Nicolae Gavrilescu: „Soţia mea nu a fost acţionar” vs. „Nevastă-mea a avut procură specială dată de la Postolache, care era administrator”

Am stat de vorbă despre acest subiect şi cu fostul edil al comunei Călineşti: „Nu ştiu despre ce este vorba. Lucrări cu alimentare cu apă a făcut Griguţă (n.red. managerul Coniz Romarg, Gheorghe Griguță). Nu a făcut firma GYP STAR nici un fel de alimentare cu apă”, a precizat Nicolae Gavrilescu. După ce i-am explicat că, de fapt, firma soției sale a efectuat contracte de prestări servicii cu buldo excavator pentru Primăria Călineşti, în cadrul protocolului cu „Apă Argeş”, Nicolae Gavrilescu a adăugat: „Probabil a fost o intervenţie şi am luat un buldo de la cineva, ca să sape unde s-a spart conducta. În rest, nu am făcut nicio lucrare. Nu sunt acţionar la firma asta. Nu e nimeni apropiat mie acţionar. Soţia mea nu a fost acţionar. Astea sunt informaţii d’ ăstea care le scobesc ăştia în fiecare zi. Firma e în insolvenţă din 2007 şi acum e în faliment! (…) Aaa, despre conflictul de interese? Nevastă-mea a avut procură specială dată de la Postolache, care era administrator. M-a verificat toată lumea, mai are să-mi ia numărul de la pantofi!”

În 2015, GYP Star avea datorii de peste 10 milioane lei

Societatea se află în procedură de faliment. Deschis în anul 2009 la Tribunalul Specializat Argeş, dosarul privind falimentul societăţii GYP STAR se judecă în continuare. Următorul termen al procesului va avea loc în luna mai a.c. Ultimul bilanţ al firmei GYP STAR depus la Finanţe este înregistrat pe anul 2015, societatea având o datorie de 10.022.689.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii