Web Analytics

Primăria şi Bobi Marinescu n-au ajuns la consens pe tema degradării podului ”Râul Doamnei”

de | 13.06.2019 13:50 | Economie

# Primăria și constructorul își pasează vina, în vreme ce expertul a calculat reparații suplimentare de 1,29 milioane lei

Cine va suporta, în final, cheltuielile pentru remedierea problemelor grave apărute la podul de peste Râul Doamnei din Pitești la patru ani după modernizarea sa cu bani europeni, prin proiectul în valoare de circa 3,7 milioane lei derulat de Primărie și încheiat în 2014? Este o întrebare ce așteaptă răspuns de aproape un an.

„Am văzut că iar au apărut niște probleme”

Primăria Pitești și Bobi Marinescu, managerul firmei constructoare Star Trading Impex, n-au ajuns încă la un numitor comun cu privire la imputarea vinei.
„N-am ajuns la niciun consens. O să vedem care sunt cauzele. Eu o să fac în continuare tot ce înseamnă întreținerea podului… Am văzut că iar au apărut niște probleme… Au fost ploilea astea, n-am putut… Zilele următoare trimit să facem reparațiile curente și ne vedem de treabă. Am înțeles că săptămâna asta sau săptămâna viitoare o să ne mai vedem o dată, să stabilim clar fiecare ce are de făcut”, a declarat, pentru Jurnalul de Argeș, omul de afaceri Bobi Marinescu.

Primarul Ionică: „Analizăm care este situația”

„Nu pot să vă spun acum decât că suntem în procedurile legale. Facem ceea ce trebuie. Împreună cu finanțatorul, ADR SUD Muntenia, analizăm care este situația și ce avem de făcut, cine ce trebuie să facă în urma expertizei, cine trebuie și cum trebuie să rezolvăm problema. Atât pot să spun (…). Facem absolut ce trebuie și legal, fără nicio discuție”, a declarat, contactat de Jurnalul de Argeş, Cornel Ionică.
Referitor la celălalt tip de intervenții – reparațiile curente – necesare, edilul a explicat: „Este obligația constructorului de a interveni și a face reparațiile curente, așa cum s-a făcut pe toată zona proiectului și la toate proiectele de acest fel”.

Expertiza indică reparații suplimentare de 1,26 milioane lei

Potrivit expertului Dumitru Diaconu, cel care a făcut încă din 2017 o expertiză tehnică privind respectiva lucrare, este necesară desfacerea stratului de uzură și refacerea lui în conformitate cu normativele în vigoare, indiferent de rezultatele de laborator, înlocuirea dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatație cu unele noi, ce vor fi de tip etanș, reparația căilor de acces pe rampe, decolmatarea gurilor de scurgere înfundate etc. Un set de lucrări ce ar cumula, potrivit unor evaluări ale Primăriei Piteşti, 1,26 milioane de lei.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii